Fruktoza
Odświeżę temat - jutro stanę się posiadaczem 4 worków każdy po 25 kg fruktozy.
No i zastanawiam się czy to gra warta świeczki.
Chodzi o produkcję spirytusu na kolumnie Aabratek.
Jak ktoś już na tym kiedyś działał to proszę o opinie
No i zastanawiam się czy to gra warta świeczki.
Chodzi o produkcję spirytusu na kolumnie Aabratek.
Jak ktoś już na tym kiedyś działał to proszę o opinie
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez jurek1978, łącznie zmieniany 1 raz.
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5062
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Proponuję Ci po wsypaniu 6-7 kg fruktozy zmierzyć blg nastawu. Bo jeśli okaże się wysokie, to szkoda dosypywać kolejnego kilograma, który i tak nie zostanie przerobiony.
Moim zdaniem maksymalne blg możesz zrobić około 27, ale ja bym dał 24-26 blg max.
Pzdr.
Moim zdaniem maksymalne blg możesz zrobić około 27, ale ja bym dał 24-26 blg max.
Pzdr.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez OLO 69, łącznie zmieniany 1 raz.
OLO 69
Tak więc i zrobię
Fruktoza dotarła dziś
4 woreczki skromne
Zaraz postaram się jakiś dać link do zdjęcia ...
Teraz mi jeden nastaw jeszcze z sacharozy pracuje - w weekend planuję to pogonić i nastawić właśnie tą fruktozę
[ Dodano: 2014-12-23, 10:11 ]
Tak to właśnie wyglądają te woreczki.
A co z tego będzie wychodzić to się zobaczy - w sumie darowanemu koniowi ...
Hehehe
Fruktoza dotarła dziś
4 woreczki skromne
Zaraz postaram się jakiś dać link do zdjęcia ...
Teraz mi jeden nastaw jeszcze z sacharozy pracuje - w weekend planuję to pogonić i nastawić właśnie tą fruktozę
[ Dodano: 2014-12-23, 10:11 ]
Tak to właśnie wyglądają te woreczki.
A co z tego będzie wychodzić to się zobaczy - w sumie darowanemu koniowi ...
Hehehe
8 kg poszło dziś fruktozy - Blg pokazuje mi cukromierz 25 więc ok.
Poszła paczuszka drożdży Moskva do tego przy temperaturze 28 stopni dodana.
No i te 8 kg fruktozy zostało wymieszane z 21 litrami wody.
Już ładnie pracują - zobaczymy za kilka dni co z tego wyjdzie
Poszła paczuszka drożdży Moskva do tego przy temperaturze 28 stopni dodana.
No i te 8 kg fruktozy zostało wymieszane z 21 litrami wody.
Już ładnie pracują - zobaczymy za kilka dni co z tego wyjdzie
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez jurek1978, łącznie zmieniany 1 raz.
No i jestem po pierwszym gotowaniu nastawu z fruktozy.
Sama fermentacja przeszła bardzo sprawnie.
W 5 dni spadło z 25 do -2 BLG.
No i wbrew obawom urobku nie było mniej.
Nawet wyszło mi o dziwo więcej.
Standardowo z 8 kg sacharozy wychodziło mi 4 - 4,5 L spirytusu a dziś wyszło mi prawie 5 litrów spirytusu.
Zapach delikatniejszy zdecydowanie.
Smaku nie ocenie bo nie pijam takich świeżych wyrobów
Sama fermentacja przeszła bardzo sprawnie.
W 5 dni spadło z 25 do -2 BLG.
No i wbrew obawom urobku nie było mniej.
Nawet wyszło mi o dziwo więcej.
Standardowo z 8 kg sacharozy wychodziło mi 4 - 4,5 L spirytusu a dziś wyszło mi prawie 5 litrów spirytusu.
Zapach delikatniejszy zdecydowanie.
Smaku nie ocenie bo nie pijam takich świeżych wyrobów
I robi fantastyczny wyrzut insuliny do krwi. Parę lat i będziesz miał zupełnie rozregulowany organizm.C2H6O pisze: Ja używam do słodzenia nalewek. Jest słodsza od sacharozy i dużo słodsza od glukozy.
pozdrawiam
pluton
Błogosławieni ci, którzy nie umieją odpowiedzieć na moje pytanie,
a mimo to milczą.
a mimo to milczą.
-
- 101%
- Posty: 1265
- Rejestracja: 2010-04-05, 00:16
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość