Masa do produkcji lizaków

Awatar użytkownika
lesgo58
100%
100%
Posty: 1246
Rejestracja: 2011-04-28, 07:15
Lokalizacja: Grudziądz

Post autor: lesgo58 » 2012-06-19, 07:15

Ta glukoza też jest w prezencie.
Od wczoraj wieczora znowuż spadło o 1 kreskę.
Może jednak dadzą radę.
Tylko ten czas.
W zime to jeszcze , jak nie ma owoców.
Ale teraz chwila moment zaczną się owoce...
A te też potrzebują ze 3-4 tygodnie.
Jestem ciekawy - ile taki syrop wytrzyma w warunkach temp. pokojowej.
A jak by go tak dodawać do owoców?
P.S. Jak dobrnę do końca to opiszę uzysk - może nie będzie tak żle...
Mnie się wydaje ,że jakby nawet uzysk był na poziomie 50-60% normalnego nastawu to już nieżle jak na darowany syrop...
A mam tego na początek 100kg, i to jeszcze nie koniec.

alvid
80%
80%
Posty: 485
Rejestracja: 2011-01-31, 08:33

Post autor: alvid » 2012-06-19, 12:09

Może być problem z fermentacją bo głównymi środkami słodzącymi mogą być Ksylitol oraz Izomalt
Piotrek
aabratek fi50 , 170cm sprężynki , OLM , regulacja odbiorem , 4 termometry , regulator mocy , wziernik , u-rurka, rotametr na wyjściu ...

Awatar użytkownika
lesgo58
100%
100%
Posty: 1246
Rejestracja: 2011-04-28, 07:15
Lokalizacja: Grudziądz

Post autor: lesgo58 » 2012-06-21, 19:25

Dzisiaj ma trochę mniej jak 12blg i sprawiają wrażenie ,że ma chęć stanąć fermentacja.
Myślę ,że w sobotę spróbuję gotować i zobaczę ile tego będzie i jakiej jakości.

alvid
80%
80%
Posty: 485
Rejestracja: 2011-01-31, 08:33

Post autor: alvid » 2012-06-21, 19:49

Dodaj antypianu bo obawiam się, że będzie się mocno pienić.
Piotrek
aabratek fi50 , 170cm sprężynki , OLM , regulacja odbiorem , 4 termometry , regulator mocy , wziernik , u-rurka, rotametr na wyjściu ...

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 58 gości