Pierwszy nastaw cukrowy
-
- 0%
- Posty: 4
- Rejestracja: 2012-09-18, 18:29
Pierwszy nastaw cukrowy
Witam!
Mam zamiar zrobić pierwszy nastaw cukrowy (1410) i mam pytanie, gdy już naleje wodę do 5l butelki i wsypie cukier oraz drożdże ile czasu ma to stać i czy ma to być zakręcone czy ma mieć jakiś otwór i po jakim czasie może to być destylowane i jak to przygotować aby nadawało się do destylacji?
Z góry dzięki za pomoc zielonemu w temacie.
Mam zamiar zrobić pierwszy nastaw cukrowy (1410) i mam pytanie, gdy już naleje wodę do 5l butelki i wsypie cukier oraz drożdże ile czasu ma to stać i czy ma to być zakręcone czy ma mieć jakiś otwór i po jakim czasie może to być destylowane i jak to przygotować aby nadawało się do destylacji?
Z góry dzięki za pomoc zielonemu w temacie.
-
- 0%
- Posty: 4
- Rejestracja: 2012-09-18, 18:29
Więc nie idź na łatwiznę, zacznij więcej studiować forum tutaj jest wszystko o co pytasz, a jak czegoś nie zrozumiesz to dopiero wtedy pytaj. Teraz twoje pytania tylko drażnią bo widać że nie chce ci się samemu szukać odpowiedzi.
Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
— Napoleon Bonaparte
— Napoleon Bonaparte
Napiszę tutaj żeby nie rozpoczynać nowego tematu.
Drożdze z pożywką np T3 są na 21l wody i 6kg cukru.
Chciałbym zrobić nastaw w butelkach 5l po wodzie czyli 4l wody 1 kg cukru
Czy te drożdze też można też można dzielić ?
Czy lepiej wymieszać wszystko razem i póżniej dzielić ?
Czy lepiej nie dzielić ?
Wersja nr1 była by dla mnie najlepsza
Drożdze z pożywką np T3 są na 21l wody i 6kg cukru.
Chciałbym zrobić nastaw w butelkach 5l po wodzie czyli 4l wody 1 kg cukru
Czy te drożdze też można też można dzielić ?
Czy lepiej wymieszać wszystko razem i póżniej dzielić ?
Czy lepiej nie dzielić ?
Wersja nr1 była by dla mnie najlepsza
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 35 gości