Witam
Koledzy proszę o pomoc co zrobić z nastawem który zrobiłem z 20l czystego soku wieloowocowego słodkiego jak cholera oraz 30l wody. Dało mi to po wymieszaniu ciecz o stężeniu cukru 22°Blg, dodałem 10g drożdży Bayanus G995 oraz odżywkę. Pracuje to już od tygodnia kipi jak wulkan i cukier po tygodniu spadł do 6°Blg. I moje pytanie co dalej, w tym tempie za kilka dni nie będzie cukru do fermentacji czy mogę dolać jeszcze soków, czy po zakończeniu fermentacji destylacja (robię to z myślą o przedestylowaniu). Proszę o radę kartkuje forum od tygodnia i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie co zrobić z tak szybko przebiegającą fermentacją.
Przepraszam jeśli pytanie zadane w niewłaściwym miejscu.
Co dalej z nastawem?
Co dalej z nastawem?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez aleks.p, łącznie zmieniany 2 razy.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości