Nastaw

kolpaw
0%
0%
Posty: 3
Rejestracja: 2013-05-11, 18:48

Post autor: kolpaw » 2014-04-24, 00:47

e-filip pisze:Co do zacieru, czy to się opłaca (cukier w Tesko w promocji był po 1,89).
Jak pojechałem rano po ten promocyjny cukier to udało mi się wyrwać ostatnie 2kg :(

A co do flaszek to pierwsza ma 96% to i ostatnia ma mieć 96%. Im dłużej trwa proces tym bardziej zakręcasz zawór, pod koniec procesu będzie ci leciało kilka ml na minute. Jak odbierasz z taką samą prędkością na początku jak i na końcu to nie dziw się że zaczynasz odbierać 50% syfu.
e-filip pisze:Pędziłem krócej bo flaszka schodziła co 20 minut.
Zdecydowanie za szybko i to jest przyczyna że leci 50%.

facet08
30%
30%
Posty: 41
Rejestracja: 2013-12-04, 19:59

Post autor: facet08 » 2014-04-25, 20:12

Ja robię nastaw taki jak kolega Akas w tym poradniku http://akas.tuba.com.pl/opis/opis%20kol ... 4-2009.pdf poradnik zamieszczony w tym temacie na forum http://www.bimber.info/forum/viewtopic.php?t=2102
25kg cukru + 90l wody + 30g kwasku cytrynowego + około 3kg zmielonych jabłek tylko kwasku zamiast 30g daje 20g, ponieważ tak pakowane są w Biedronce 3*20g
Jak do tej pory mnie nie zawiódł tfu tfu tfu
Cukier zawsze zagotowuje z wodą, wlewam gorący do wymytej beczki i do wsypanych pociętych jabłek, gorący wlew zabija pozostałości jakiś wrednych bakterii (tak mi się wydaje :) ).

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość