Nastaw zacieru z brzoskwiń...

Hermann01
0%
0%
Posty: 3
Rejestracja: 2015-09-30, 18:54

Nastaw zacieru z brzoskwiń...

Post autor: Hermann01 » 2015-09-30, 19:09

Witam i pozdrawiam braci starszych. Jako że to mój pierwszy post, proszę o wyrozumiałość a za jakiekolwiek uchybienia z góry przepraszam. W te klocki jestem początkujący, jeszcze raczkuję :-)))
Sprawa jest taka: nastawiłem:
- 30 kg wypestkowanych brzoskwiń
- 5 l. wody
- 5 kg cukru
- dwie torebki drożdży Spiritferm Turbo Fruit ( takie mi doradzono w sklepie)
Wszystko ładnie przepracowało, odcedziłem przez gazę resztki owoców od nastawu.
Roztwór ma 0 Blg, czytałem że powinien mieć minus 4 Blg....
I tutaj pojawia się moje pytanie:
1) destylować ten nastaw?
2) jeżeli nie destylować, to jak go ulepszyć?
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Citizen Kane
-#Admin
-#Admin
Posty: 5060
Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Post autor: Citizen Kane » 2015-09-30, 19:37

W nastawach owocowych Blg nie schodzi tak nisko. Jak nie bąbelkuje to można destylować.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 42 gości