Cukrówka z cytryną

jogi30
60%
60%
Posty: 218
Rejestracja: 2013-03-24, 10:12
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: jogi30 » 2016-01-20, 13:11

Kociołek mam 50 L, kolumnę mam skracaną z 180 do 80cm i myślę to na krótkiej zrobić tylko nie wiem jeszcze czy z wypełnieniem czy bez, a może tylko z miedzią jak robiłem owocówkę ze śliwek. Pomyślimy, a może ktoś coś podpowie.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez jogi30, łącznie zmieniany 1 raz.

wawaldek11
101%
101%
Posty: 1262
Rejestracja: 2010-04-05, 00:16
Lokalizacja: Puszcza Goleniowska

Post autor: wawaldek11 » 2016-01-20, 13:59

Takie eksperymenty robiłem na krótkiej (ok. 50cm) rurze wypełnionej miedzianymi pierścieniami Białeckiego - 24mm - bardzo przewiewne :wink:
Bez refluksu, regulując mocą grzania starałem się odbierać 60 - 70%.
Pozdrawiam,
Waldek

jogi30
60%
60%
Posty: 218
Rejestracja: 2013-03-24, 10:12
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: jogi30 » 2016-01-20, 17:52

I jakie wychodziło?

wawaldek11
101%
101%
Posty: 1262
Rejestracja: 2010-04-05, 00:16
Lokalizacja: Puszcza Goleniowska

Post autor: wawaldek11 » 2016-01-20, 20:25

Jak to w życiu bywa - różnie :wink:
Robiłem głównie owoce ponalewkowe zasilone spirytusem i w zależności od rodzaju owoców czy ich miksu wychodził jednoznaczny aromat lub bliżej nieokreślony z zapachem maggi.
Ostatnio gotowałem nalew na mięcie i porażka - wali trawą.
Skąd nadajesz? Dałbym spróbować.
Pozdrawiam,
Waldek

jogi30
60%
60%
Posty: 218
Rejestracja: 2013-03-24, 10:12
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: jogi30 » 2016-01-21, 16:36

To ciekawe jakie wyjdzie z cytryn zalanych spirytusem. A nadaje z okolic Wrocławia?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez jogi30, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 27 gości