Nastaw z glukozy

snake79
20%
20%
Posty: 29
Rejestracja: 2017-10-08, 12:17

Re: Nastaw z glukozy

Post autor: snake79 » 2017-11-17, 17:37

Jaką temp otoczenia miałes?
"– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.

– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus." - Michaił Bułhakow

funt
0%
0%
Posty: 9
Rejestracja: 2017-11-14, 11:23

Re: Nastaw z glukozy

Post autor: funt » 2017-11-17, 17:44

20 st.C

Awatar użytkownika
drgranatt
100%
100%
Posty: 1410
Rejestracja: 2009-07-13, 11:13
Lokalizacja: 3-city

Re: Nastaw z glukozy

Post autor: drgranatt » 2017-11-17, 17:45

Drożdże ugotowały się. Kup te, które wymieniłem i zapodaj przy temperaturze początkowej ca 30 *C.

funt
0%
0%
Posty: 9
Rejestracja: 2017-11-14, 11:23

Re: Nastaw z glukozy

Post autor: funt » 2017-11-17, 17:49

Nastaw przy dodawaniu drożdży ma mieć 30 st.C?
Tak?

snake79
20%
20%
Posty: 29
Rejestracja: 2017-10-08, 12:17

Re: Nastaw z glukozy

Post autor: snake79 » 2017-11-17, 17:50

Też myślę, że padły, od 32 sropni do 40 niedaleko, zwłaszcza, że kolega wrzucił 3 paczki drożdzy na 70 litrów. Następnym razem zmierz blg startowe i daj mniej drożdży.
"– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.

– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus." - Michaił Bułhakow

Awatar użytkownika
drgranatt
100%
100%
Posty: 1410
Rejestracja: 2009-07-13, 11:13
Lokalizacja: 3-city

Re: Nastaw z glukozy

Post autor: drgranatt » 2017-11-17, 17:56

funt pisze:
2017-11-17, 17:49
Nastaw przy dodawaniu drożdży ma mieć 30 st.C?
tak?
Tak

Pako23
101%
101%
Posty: 52
Rejestracja: 2016-06-24, 22:00
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Nastaw z glukozy

Post autor: Pako23 » 2017-11-17, 23:39

funt pisze:
2017-11-17, 17:49
Nastaw przy dodawaniu drożdży ma mieć 30 st.C?
Yak?
Tylko przypilnuj temperatury żebyś nie przegrzał nastawu :)

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości