Zacier na grappę (mod: nastaw)
- pędzący jeleń
- 40%
- Posty: 91
- Rejestracja: 2008-10-22, 02:52
Spojrzałem więc śmielej w przyszłość, za horyzont.kitaferia pisze:...nie żyjmy chwilą...
A tam całkiem wielka jasność bije.
Przecież w stajni stoi do bryknięcia 160 l cukrówki co już nie bulka.
W dwóch beczkach bulka 240 l śliwowicy (niestety z dodatkiem cukru ale do zniesienia).
W dodatku ok. 180 l miazgi winogronowej bulka w intencji winka czerwonego wytrawnego.
U nas już drugi tydzień popaduje i brak słońca a ponad tydzień tylko mgła i mgła (w dzień rzadsza a w nocy jak z horroru).
Trzeba śmielej antydepresatory w kielich lać i w górę wznosić.
Pozdrawiam
Winiarek
Re: Zacier na grappę (mod: nastaw)
To chyba nie jest takie proste. Moje próby dopytania się o fermentację podczas prezentacji grappy z Villa de Verda w warszawskiej restauracji Casa Italia nie doprowadziły mnie do odpowiedzi. Jedyna informacja, która była do zdobycia to fakt, że destylację w Villa de Verda robią przy użyciu szczególnego rodzaju nieciągłych alembików miedzianych.
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5060
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Re: Zacier na grappę (mod: nastaw)
To taka zawoalowana reklama restauracji?
BTW my również Cię witamy! No i chyba rekord w archeologii został pobity.
BTW my również Cię witamy! No i chyba rekord w archeologii został pobity.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 39 gości