@bnp
Ja robiłem właśnie z siarkowym.
Miałem tylko inne proporcje. Pisałem już o tym: drożdże dzieliłem na połowę (6kg cukru, 21l wody i 1/2 paczki turbo pure 24).
pzdr
Cukier inwertowany
Bez względu, cz działa, czy nie działa to inwertorowanie to spróbować można. Nie jest to przecież duża fatyga. Do gotującej wody dodać kwasek cytrynowy i cukier. Kwasek i tak trzeba dodać do nastawu.
W ustnych rodzinnych przekazach zawsze była mowa o zalewaniu cukru wrzątkiem i doprowadzeniu do wrzenia - podobno przynosiło to lepsze efekty.
W ustnych rodzinnych przekazach zawsze była mowa o zalewaniu cukru wrzątkiem i doprowadzeniu do wrzenia - podobno przynosiło to lepsze efekty.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości