-
gorzkim
- 40%
- Posty: 71
- Rejestracja: 2008-02-08, 00:02
Post
autor: gorzkim » 2008-03-19, 08:29
Cukrówka 40l na początku było 22 blg drożdże Red E 12 dzień pracy w tej chwili 15 razy na minutę bulga w rurce zmierzyłem blg i pokazuje około -3blg
w smaku nie wyczuwam cukru , czy jest sens jeszcze czekać
-
Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5058
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
-
Kontaktowanie:
Post
autor: Citizen Kane » 2008-03-19, 09:25
Skoro bulka, to znaczy, że jest jeszcze cukier. Ja bym poczekał.
-
Cyrograf15
- 70%
- Posty: 336
- Rejestracja: 2008-02-25, 19:32
- Lokalizacja: Kraków
Post
autor: Cyrograf15 » 2008-03-19, 23:45
Nie znam parametrów tych drożdży ale z Blg 22 wyjdzie około 10,5%. Troszke mało, osobiście bym dosłodził i poczekał.
Wojtek
-
kitaferia
- 101%
- Posty: 2265
- Rejestracja: 2007-09-04, 15:16
- Lokalizacja: EuroSojuz
Post
autor: kitaferia » 2008-03-20, 11:18
@Cyrograf15
Jak TY to wyliczyłeś, że wyszło 10.5%? Mi wychodzi inaczej, nie pomyliłeś się?
Pozdrawiam
-
gorzkim
- 40%
- Posty: 71
- Rejestracja: 2008-02-08, 00:02
Post
autor: gorzkim » 2008-03-20, 11:43
Wyszło mi z tego 5,8 l gotowego produktu 95%
-
kitaferia
- 101%
- Posty: 2265
- Rejestracja: 2007-09-04, 15:16
- Lokalizacja: EuroSojuz
Post
autor: kitaferia » 2008-03-20, 11:48
@gorzkim
No ty dobry wynik, gratulacje. Użyłeś 8.5 kg czy 10 kg cukru i reszta woda?
Pozdrawiam
-
gorzkim
- 40%
- Posty: 71
- Rejestracja: 2008-02-08, 00:02
Post
autor: gorzkim » 2008-03-20, 11:59
kitaferia pisze:@gorzkim
No ty dobry wynik, gratulacje. Użyłeś 8.5 kg czy 10 kg cukru i reszta woda?
Dokładnie 10 kg w 40 l zacieru plus świeży przecier z 1,5 kg pomidorów.
-
kitaferia
- 101%
- Posty: 2265
- Rejestracja: 2007-09-04, 15:16
- Lokalizacja: EuroSojuz
Post
autor: kitaferia » 2008-03-20, 12:29
@gorzkim
No to wynik poprawny, nastwaw miał ok. 15%, cukier przerobiony.
Pozdrawiam
-
gorzkim
- 40%
- Posty: 71
- Rejestracja: 2008-02-08, 00:02
Post
autor: gorzkim » 2008-03-20, 12:37
I ja tak uważam , nie było sensu czekać pomimo że nieżle jeszcze bulgotało sobie przy tych -3 blg
-
Gucio
- 40%
- Posty: 98
- Rejestracja: 2008-01-24, 11:07
- Lokalizacja: Eart
Post
autor: Gucio » 2008-03-20, 12:58
Witam
@gorzkim
czy te 5,8 litra to sam nektar , czy razem z przed i pogonami?
-
gorzkim
- 40%
- Posty: 71
- Rejestracja: 2008-02-08, 00:02
Post
autor: gorzkim » 2008-03-20, 13:10
Gucio pisze:Witam
@gorzkim
czy te 5,8 litra to sam nektar , czy razem z przed i pogonami?
Wszystko oprócz 200 ml początku tylko nie destylowałem do ostatnich kropli
-
Gucio
- 40%
- Posty: 98
- Rejestracja: 2008-01-24, 11:07
- Lokalizacja: Eart
Post
autor: Gucio » 2008-03-20, 14:03
@gorzkim
To ładnie .Gratuluję
pozdrawiam Gucio
-
lysy
- 0%
- Posty: 4
- Rejestracja: 2007-10-30, 11:30
Post
autor: lysy » 2008-03-20, 22:46
Cukrówka 40l na początku było 22 blg drożdże Red E 12 dzień pracy w tej chwili 15 razy na minutę bulga w rurce zmierzyłem blg i pokazuje około -3blg
Ile dawales drozdzy? Czy dawales cos jeszcze oprocz przecieru?
pozdr.
-
gorzkim
- 40%
- Posty: 71
- Rejestracja: 2008-02-08, 00:02
Post
autor: gorzkim » 2008-03-21, 06:04
lysy pisze:Cukrówka 40l na początku było 22 blg drożdże Red E 12 dzień pracy w tej chwili 15 razy na minutę bulga w rurce zmierzyłem blg i pokazuje około -3blg
Ile dawales drożdży? Czy dawales cos jeszcze oprocz przecieru?
pozdr.
Według przepisu Chemik student czyli 10g na 10l zacieru tylko przecier
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości