Czy można przedawkować drożdże
Czy można przedawkować drożdże
dzisiaj zrobiłem nastaw i chyba dałem dwa razy drożdże , co teraz?? zaznaczam że nie mam możliwości dorobić drugiej takiej samej ilości zacieru aby połączyć i wymieszać dla równowagi, (robiłem na red etanol).
Ostatnio zmieniony 2008-03-25, 23:15 przez gigant, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam - zgodzę sie z @Pan Jasiu - ale to normalne zachowanie "podopiecznych "
wraz ze wzrostem % rośnie temperatura ...... i wartało by chłodzić zacier bo powyżej 39 sC zginą drożdże .. albo wystartować w niższej temperaturze i .......zawsze jaet jakieś i ........ i ja tego nie ukrywam drożdże beda dłużej pracowały - jasne powiecie Kolumb odkrył "amerykę " ............ a ja nic nowego nie napiszę ...jasne ino dobre info napiszę - coby nikt nie mógł napisać że 98% plecie bzdury .
ja powtarzam dla mnie najważniejsze jest dobra informacja - w tym przypadku SPRAWDZONA NA MINIMUM 98% W DOMOWYCH WARUNKACH ( ) a reszta do doświadczenie w warunkach domowych..tylko utrzymanie w "optymalnych " warunkach to nie jest taka trudna rzecz ,,, niestety chcemy mieć wyniki - trzeba trzymać się zaleceń ... ale kiedyś i tak zmodyfikują drożdże że nie trzeba mieć "zakwaszania" , temperatury itp..... ;prawa" natury " .itp..................itp..................itp........
pozdrawiam 98%
wraz ze wzrostem % rośnie temperatura ...... i wartało by chłodzić zacier bo powyżej 39 sC zginą drożdże .. albo wystartować w niższej temperaturze i .......zawsze jaet jakieś i ........ i ja tego nie ukrywam drożdże beda dłużej pracowały - jasne powiecie Kolumb odkrył "amerykę " ............ a ja nic nowego nie napiszę ...jasne ino dobre info napiszę - coby nikt nie mógł napisać że 98% plecie bzdury .
ja powtarzam dla mnie najważniejsze jest dobra informacja - w tym przypadku SPRAWDZONA NA MINIMUM 98% W DOMOWYCH WARUNKACH ( ) a reszta do doświadczenie w warunkach domowych..tylko utrzymanie w "optymalnych " warunkach to nie jest taka trudna rzecz ,,, niestety chcemy mieć wyniki - trzeba trzymać się zaleceń ... ale kiedyś i tak zmodyfikują drożdże że nie trzeba mieć "zakwaszania" , temperatury itp..... ;prawa" natury " .itp..................itp..................itp........
pozdrawiam 98%
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości