Wytrzymałość drożdzy uśpionych na rodzynkach

Awatar użytkownika
kitaferia
101%
101%
Posty: 2265
Rejestracja: 2007-09-04, 15:16
Lokalizacja: EuroSojuz

Post autor: kitaferia » 2008-04-21, 10:35

Że jestem strasznym niedowiarkiem, to zapytam jaka to marka, że zastosowane jest SO2 jako konserwant :shock:
Pozdrawiam

Gucio
40%
40%
Posty: 98
Rejestracja: 2008-01-24, 11:07
Lokalizacja: Eart

Post autor: Gucio » 2008-04-21, 10:58

Witam!
@ kitaferia

Te z ,,Biedronki""
pozdrawiam Gucio

Awatar użytkownika
Astemio
101%
101%
Posty: 2144
Rejestracja: 2006-12-28, 12:29

Post autor: Astemio » 2008-04-21, 12:04

Z Biedronki, 400g, cena ok 2zł, firma "Bakalino", zdaje mi się, że to rodzynki irańskie.
Na Forum winiarskim niektórzy mieli okazję widzieć i napisali, jak są suszone rodzynki w Iranie ( i na czym).
Podobno na klepiskach z łajna bydła :D , w kurzu przy drogach, więc ja zawsze rodzynki płuczę i parzę.
Są rodzynki po 5zł/kg i po 50zł za kg, ale nie mam tyle kasy, zeby kupować te drugie, pewno są wyższej jakości, ale nawet ścinka paznokcia za to nie dam.
Złota na pewno za grosze się nie kupi, ale gówno za fortunę wielu już kupiło.
Ostatnio zmieniony 2008-04-21, 12:19 przez Astemio, łącznie zmieniany 1 raz.
Najlepszym miernikiem nieskończoności jest ludzka głupota i arogancja.

Awatar użytkownika
kitaferia
101%
101%
Posty: 2265
Rejestracja: 2007-09-04, 15:16
Lokalizacja: EuroSojuz

Post autor: kitaferia » 2008-04-21, 12:15

Dziwię sie dlatego, że z tego co słyszałem lub gdzieś czytałem to już nie konserwuje się oddawna rdzynków i itp SO2. Choć wina i soki nadal tak.
Pozdrawiam

kemot
20%
20%
Posty: 29
Rejestracja: 2008-03-17, 10:14
Lokalizacja: Bory tucholskie

Post autor: kemot » 2008-04-21, 17:04

Witam.Moje były kupione w Auchan ok 5 zł za kg.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości