Matka Drożdżowa

Awatar użytkownika
Ostoja
100%
100%
Posty: 1482
Rejestracja: 2008-01-01, 03:18
Lokalizacja: Dolny śląsk

Post autor: Ostoja » 2008-06-24, 00:57

Kolego @gatorek23, proponuję wejść w mój temat - nastaw z ryżu z rodzynkami. Tam szeroko opisałem jak sie robi winko ryżowo-rodzynkowe. U siebie ma kolumnę i keg 14 litrowy, do którego nalewam 12 litrów nastawu z ryżu i rodzynek. Podczas destylacji odbieram 1600 ml spirytusu 96-97% (mam kolumnę z wypełnieniem wysokości 220 cm) oraz pogon mocy około 52% w ilości 0,8 litra. Ostoja

Awatar użytkownika
winiarek5
101%
101%
Posty: 1814
Rejestracja: 2006-04-09, 15:02
Lokalizacja: Dolny Śląsk

Re: Matka Drożdżowa

Post autor: winiarek5 » 2008-06-27, 17:13

Korci mnie trochę :D
gatorek23 pisze:potrzebuje, kilku rad profesjonalistów.
1) sprawdzone przepisy na keg 30 ltr?
Profesjonalistą jeszcze nie jestem, dlatego spróbuję odpowiedzieć jedynie na pytanie nr 1.
Ja kupiłem keg, a nawet dwa za jednym razem, na Allegro.
Co prawda były to kegi 50 l ale dla kega 30 l też powinno zadziałać.

:P

Pozdrawiam

Winiarek

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości