ALCOTEC TURBO PURE 24-wrażenia
A jak dużą masz strzykawkę?czornulek pisze:Ja na 40L nastawu dałem całą strzykawkę
[ Dodano: 2009-07-06, 20:32 ]
Czyli mam rozumieć, że nie będzie się pienić.kitaferia pisze:Ale po co antypiana co cukrówki na turbo?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" ... Stanisław Lem
Jako syrop? ja wsypuje bezpośrednio z torebki, nastaw pracuje bez zarzutu
Leje zimną wodę (około 35 litrów) do KEG'a, podgrzewam do 32 stopni, przelewam do plastikowej beczki wsypuje 5 kg cukru, mieszam wodę z cukrem wiertarką z topexu za 35zł, na końcu wiertarki mam mieszadło do gipsu, gładzi szpachlowej czy klejów pod płytki Miesza rewelacyjnie i jeszcze mi się nastaw dotleni, potem biorę słoik i nalewam połowę tego syropu, wsypuję paczkę drożdży od kolegi 98%, czekam aż te drożdże się uwodnią czy upłynnią (jak kto woli) i dodaję powoluntku do nastawu, fermentuje około dwa dni, później jak BLG spadnie o połowę, dodaje kolejne pięć kilogramów cukru.
Teraz mi koledzy powiedzcie co zrobiłem nie tak
Leje zimną wodę (około 35 litrów) do KEG'a, podgrzewam do 32 stopni, przelewam do plastikowej beczki wsypuje 5 kg cukru, mieszam wodę z cukrem wiertarką z topexu za 35zł, na końcu wiertarki mam mieszadło do gipsu, gładzi szpachlowej czy klejów pod płytki Miesza rewelacyjnie i jeszcze mi się nastaw dotleni, potem biorę słoik i nalewam połowę tego syropu, wsypuję paczkę drożdży od kolegi 98%, czekam aż te drożdże się uwodnią czy upłynnią (jak kto woli) i dodaję powoluntku do nastawu, fermentuje około dwa dni, później jak BLG spadnie o połowę, dodaje kolejne pięć kilogramów cukru.
Teraz mi koledzy powiedzcie co zrobiłem nie tak
Ostatnio zmieniony 2009-07-06, 21:34 przez czornulek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie potrzebuję się dobrze bawić, żeby pić alkohol.
A Blg spada bez drożdzy o połowę, ciekawa teoriaczornulek pisze:czekam aż te drożdże się uwodnią czy upłynnią (jak kto woli) i dodaję powoluntku do nastawu, jak BLG spadnie o połowę,
Jakieś dziwne proporcjeczornulek pisze: Leje zimną wodę (około 35 litrów) do KEG'a, podgrzewam do 32 stopni, wsypuje 5 kg cukru
Wygląda na to, że wszystkoczornulek pisze: Teraz mi koledzy powiedzcie co zrobiłem nie tak
Pozdrawiam
A mnie kolega powiedział,że turbo 24 robi jak w przepisie,tylko wszystko do nich dodaje 4 razy więcej(oprócz turbo24) ,a czeka tylko 7 dni dłużej i wychodzi rewelacja.Ja moge tylko tyle napisać-
veni, vidi, vici
Ale jak ktoś by chciał mnie przekonać do swoje koncepcji i oczywiście podpartej wynikami swej pracy ,...to ja jestem otwarty.
Bo wiecie..ciężko mi jest pozbyć sie nawyków ,że jak kupie dobry markowy alkohol ,to może być lepszy robiony w piwnicy
veni, vidi, vici
Ale jak ktoś by chciał mnie przekonać do swoje koncepcji i oczywiście podpartej wynikami swej pracy ,...to ja jestem otwarty.
Bo wiecie..ciężko mi jest pozbyć sie nawyków ,że jak kupie dobry markowy alkohol ,to może być lepszy robiony w piwnicy
- pędzący jeleń
- 40%
- Posty: 91
- Rejestracja: 2008-10-22, 02:52
ja do 2 beczek 50 l wsypałem ostatnio po 10 kg cukru, wody tyle by blg nie przekraczało 250 - wyszło cos ok 40 litrów o temp 33 stopni, drożdże Turbo 24 (od wiadomo kogo) podzieliłem na pól i zasypałem do każdej beczulki, nastepnego dnia dodałem jedno opakowanie 70 gr (na te 2 beczki) 30% koncentratu pomidorowego Włocławek w puszce (taki akurat wygrzebałem żonie w lodówce) i wyjechałem na 10 dni. Po powrocie w beczkach sklarowany urobek, blg -4 mala ilość osadu na dnie - po prostu miodzio. Wcześniej probowalem dawać po 12 i po 11 kg cukru na pól paczki drożdży ale niestety blg schodzilo mi tylko do okolic 0 - i mimo dodawania wiekszej ilości przecieru, Activitu nie chcialo zejść niżej ;-(. Dzisiaj znowu nastawiłem 10 kg cukru na połowie paczki Alcotec 24 a jako że jestem w domu bede mógł na bieżaco śledzić postępy w pracy naszych małych przyjaciół. Po pierwszej nocy pracuja żwawo aż miło posłuchać, dzisiaj wieczorem lub jutro dokarmię je jeszcze przecierem.
pędzący jeleń
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości