Drożdże aktywne gorzelnicze T 3
-
- 50%
- Posty: 106
- Rejestracja: 2009-12-20, 14:08
- Lokalizacja: pomorskie
Witam,byc może kiedyś spróbuję T3...
A wodpowiedzi kolegom ,którzy uważają ,że nie odbieranie przedgonu to herezja,ślepnie się jako pierwszy etap zatrucia metylanowego a potem umiera,i musi być przyjęty ten metanol w jednej sporej dawce a nie przez 10lat(np)po 10ml...W winach też znajduje się alkohol metylowy i jakoś znawcy win nie ślepną...itd
Alkohol etylowy jest odtrutką na alkohol metylowy-w szpitalach jak się kogoś odtruwa z tego drugiego to podaje się etanol...
Pozatym w moich przedgonach nie czuć rozcienczalnika itp,a czekać mi się nie chce mam kocioł 5,5 L(musiałbym odebrać 20ml przedgonów) wlewam włanczam,przychodzę sprawdzam czy sa 3 flaszki i wyłanczam.
Do maszyn mam kobiece podejście-tzn jak najmniej komplikacji...
A wodpowiedzi kolegom ,którzy uważają ,że nie odbieranie przedgonu to herezja,ślepnie się jako pierwszy etap zatrucia metylanowego a potem umiera,i musi być przyjęty ten metanol w jednej sporej dawce a nie przez 10lat(np)po 10ml...W winach też znajduje się alkohol metylowy i jakoś znawcy win nie ślepną...itd
Alkohol etylowy jest odtrutką na alkohol metylowy-w szpitalach jak się kogoś odtruwa z tego drugiego to podaje się etanol...
Pozatym w moich przedgonach nie czuć rozcienczalnika itp,a czekać mi się nie chce mam kocioł 5,5 L(musiałbym odebrać 20ml przedgonów) wlewam włanczam,przychodzę sprawdzam czy sa 3 flaszki i wyłanczam.
Do maszyn mam kobiece podejście-tzn jak najmniej komplikacji...
"..wypijesz jedno ,drugie piwo -pojdziesz trochę krzywo...a po gorzale wcale..."
Widzisz kolego DulfLingren zgadzam się z tobą , jeśli nie odlejesz przedgonu to nie oślepniesz , ja destylując na bańce ze szkiełkiem, też nic nie odlewałem , ale ja nie wiedziałem , że się odlewa , ty wiesz Nie czujesz acetonu , ponieważ robisz na prostym aparacie ,do tego zbyt mocne grzanie powoduje, że temperatura w twoim kotle 5,5 L (jak sam go nazwałeś) momentalnie wzrasta od głowy po serce i wymieszany już alkohol trafia do odbioru. Ciekaw jestem jaką pojemność i jaką moc mają te trzy flaszki , które odbiera kolega z kotła o pojemności 5,5l. Pozdrawiam magas37
Kupiłem to "cudo" T3 i powiem, że jestem niemile rozczarowany tym wynalazkiem... Do tej pory robiłem nastawy z drożdży babuni i z 10 kg cukru otrzymywałem 5 l 80% i ok. 3 l 60% po 2 gotowaniu tradycyjną metodą... Nastaw zrobiłem tak jak wskazywała instrukcja obsługi z tym, że dałem 9 kg cukru. Po tygodniu przestało chodzić, więc go na graty... Pierwsze, to rozczarowanie z mojej strony z walorów smakowych (bardzo ostry smak). Drugie to mała wydajność- otrzymałem 3,5 l 80% i 0,7l 60%...
@ Tuzio
Jeżeli dałeś 9kg na wsad 25L to żeś przesadził z tym cukrem i pewno całego nie przepracowało. Dużo kolegów pracuje na tych drożdżach i je chwali. Natomiast bardzo ważną sprawą jest utrzymanie odpowiedniej temp 26*C ,z moich obserwacji nastawy na T3 nie lubią podgrzewania za pomocą grzałek ,najlepiej jeżeli w pomieszczeniu jest podobna temp do optymalnej.
Jeżeli dałeś 9kg na wsad 25L to żeś przesadził z tym cukrem i pewno całego nie przepracowało. Dużo kolegów pracuje na tych drożdżach i je chwali. Natomiast bardzo ważną sprawą jest utrzymanie odpowiedniej temp 26*C ,z moich obserwacji nastawy na T3 nie lubią podgrzewania za pomocą grzałek ,najlepiej jeżeli w pomieszczeniu jest podobna temp do optymalnej.
Ostatnio nastawiłem:
- 1/3 paczki T3
- 6 kg cukru
- 21 litrów wody
- na "oko" 2 łyżki przecieru Pudliszki
Baniak blisko grzejnika i dodatkowo grzałka z termostatem nastawiona na 26 stopni.
Cukier całkowicie przerobiony w 7 dni - Blg -4 .
- 1/3 paczki T3
- 6 kg cukru
- 21 litrów wody
- na "oko" 2 łyżki przecieru Pudliszki
Baniak blisko grzejnika i dodatkowo grzałka z termostatem nastawiona na 26 stopni.
Cukier całkowicie przerobiony w 7 dni - Blg -4 .
Proste zarabianie w internecie
http://chomikuj.pl/juanito/zarabianie+w ... 285488.pdf
http://chomikuj.pl/juanito/zarabianie+w ... 285488.pdf
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości