Drożdże aktywne gorzelnicze T 3
Zaczciało mi sie kombinowania i nastawiłem 1 paczke T3 na 14 kg cukru.Zmierzyłem blg i miało na starcie 20.Dodałem troche kwasku i pożywki aby miały co jeść. I Jak mówi stare mądre przysłowie "Dobrze ziarło i zdechło."A dokładnie stanęło na 13 blg i tak stoi.Moge coś jeszcze z tym nastawem zrobić aby go uratować ,czy już tylko kanał na niego czeka?
Problemy z jakością T3?????
Witam
Czy zauważyli koledzy ostatnimi czasy problemy z drożdżami T3?? Ja i dwóch moich kolegów zawsze robiliśmy na T3 w proporcach: 42 wody + 14 kg cukru + 1 T3. Zawsze schodziło na około -2, ostatnio nie dochodzi do zera. Miał ktoś podobne spostrzeżenia??
[ Komentarz dodany przez: Citizen Kane: 2011-01-24, 22:31 ]
Nie zaczynaj nowego tematu o T3! Dwie linijki niżej był wątek o tych drożdżach.
Czy zauważyli koledzy ostatnimi czasy problemy z drożdżami T3?? Ja i dwóch moich kolegów zawsze robiliśmy na T3 w proporcach: 42 wody + 14 kg cukru + 1 T3. Zawsze schodziło na około -2, ostatnio nie dochodzi do zera. Miał ktoś podobne spostrzeżenia??
[ Komentarz dodany przez: Citizen Kane: 2011-01-24, 22:31 ]
Nie zaczynaj nowego tematu o T3! Dwie linijki niżej był wątek o tych drożdżach.
Ostatnio zmieniony 2011-01-24, 22:32 przez kula, łącznie zmieniany 2 razy.
Kula
www.StalowkaSklep.pl - destylatory, akcesoria do budowy i stal kwasoodporna
https://www.facebook.com/stalowkadestylatory
www.StalowkaSklep.pl - destylatory, akcesoria do budowy i stal kwasoodporna
https://www.facebook.com/stalowkadestylatory
Od dłuższego czasu robię 1/3 T3 + 6 kg cukru + 21 litrów wody + 2 łyżki stołowe koncentratu . zawsze wychodzi - 4 blg. Drożdże rozrabiam w małym naczyniu razem z przecierem i około 3 litry wody . Co godzinę mieszam (żeby napowietrzyć) i po paru godzinach wlewam do baniaka , a na następny dzień szczelnie zamykam+ grzałka +rurka fermentacyjna , no i przy grzejniku - 6 dni i koniec.
Proste zarabianie w internecie
http://chomikuj.pl/juanito/zarabianie+w ... 285488.pdf
http://chomikuj.pl/juanito/zarabianie+w ... 285488.pdf
-
- 0%
- Posty: 5
- Rejestracja: 2011-02-05, 12:48
Posiadam beczkę 60l i drożdże T3. Czy można prosić o sprawdzony przepis wykorzystujac maksymalnie a zarazem bezpiecznie pojemność zbiornika oraz zachowując efekt TURBO.
Jak wprowadzacie T3 (ilość wody i jej temp. itp)? Jaka temp. nastawu jest optymalna?
Czy stosujecie rurki fermentacyjne?
Pozdrawiam
Jak wprowadzacie T3 (ilość wody i jej temp. itp)? Jaka temp. nastawu jest optymalna?
Czy stosujecie rurki fermentacyjne?
Pozdrawiam
To co się da podziel na dwa, a to się da
Posiadanie własnych zgłoszonych patentów nie wyklucza możliwości bycia patentowanym głupcem.
Wszystkich zainteresowanych destylacją oraz akcesoriami zapraszam do sklepu internetowego HELICA.
Wszystkich zainteresowanych destylacją oraz akcesoriami zapraszam do sklepu internetowego HELICA.
-
- 30%
- Posty: 40
- Rejestracja: 2011-03-16, 20:15
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 44 gości