Porównanie: Turbo 24 / Turbo 48

bnp

Post autor: bnp » 2010-02-12, 00:13

@cemik1
(testowałem też klarvit i T24)
a co to ten klarvit ?

gogle podaje tylko że to jakaś osłonka barierowa na mięcho ?

cemik1

Post autor: cemik1 » 2010-02-12, 11:03

Zapytaj 98%. Nie ma tego na ostatniej liście, ale był to środek na większą ilość nastawu niż turbo klar.

KARMEL
90%
90%
Posty: 509
Rejestracja: 2008-01-06, 18:54

Post autor: KARMEL » 2010-02-14, 11:08

Spiryt pisze:Ja wolę T24, za tą samą cenę mamy więcej produktu w paczce.
Wszystko to samo tylko większa dawka
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
yachu4
60%
60%
Posty: 222
Rejestracja: 2007-07-24, 01:51

Post autor: yachu4 » 2010-02-14, 11:42

@All
Potwierdzam to, co stwierdził Olo69. :brawo
T24 muszą pracować w niższej temperaturze od T48.
Zrobiłem jeszcze raz na T24 w temperaturze pokojowej i produkt idealny. :1st
Lepiej być znanym pijakiem, niż anonimowym alkoholikiem.

Awatar użytkownika
OLO 69
100%
100%
Posty: 1593
Rejestracja: 2009-11-23, 14:01

Post autor: OLO 69 » 2010-02-14, 12:34

@yachu4
Cieszę się że rozwiązałem Twoją zagadkę i mogłem Ci pomóc.
Pozdrawiam.
OLO 69

Kobi_89
0%
0%
Posty: 1
Rejestracja: 2009-11-18, 21:52

Post autor: Kobi_89 » 2010-04-24, 17:59

Ostatnio robiłem na drożdżach alkotec 48h. Zamiast na jedną paczkę drożdży 20l wody jak w przepisie dałem 100l i odopiwedzio więcej innych składników. Fermentacja przebiegała bardzo wolno, musiałem używać grzałki, a i tak całego cukru nie przerobiły. Teraz zakupiłem 2 paczki alkotec 24 turbo. Z waszych opini wynika że daja sobie radę nawet w 4-krotnie większej ilości nastawu. Mam beczkę 200 litrową i planuję nastawić w niej 160l. Na tą ilość chcę użyć tych mich 2 paczek. Pytam tych co tak już robili. Czy drożdże wyrobią się powiedzmy w 2 tygodnie? Czy przy takiej ilości nie zagotują się od temp, jaką same wytworzą?

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości