Nowe drożdże
Po prostu skopiowałem dane kontaktowe ze strony Starowaru, nie zastanawiając się nad numerami tel. zresztą może komuś się przydadzą.
Ja tam żadnej nieścisłości nie widzę.
Dostałem chyba 4 mejle szkoda że skasowałem, ale jeśli dobrze pamiętam to:
-zamówienie zostało przyjęte do realizacji
-paczka jest w trakcie pakowania
-paczka została przekazana firmie kurierskiej
i jeszcze jakiś jeden, nie mogę sobie teraz przypomnieć jakiej treści.
Ja tam żadnej nieścisłości nie widzę.
Dostałem chyba 4 mejle szkoda że skasowałem, ale jeśli dobrze pamiętam to:
-zamówienie zostało przyjęte do realizacji
-paczka jest w trakcie pakowania
-paczka została przekazana firmie kurierskiej
i jeszcze jakiś jeden, nie mogę sobie teraz przypomnieć jakiej treści.
Człowiek nie wielbłąd i napić się musi.
Dziś poszło do gara 24L nastawu z 7kg cukru + TS24 przerobione i w wiekszosci wyklarowane.
Przedgony ze ślepotą : 250ml 95+
Serce: 3700ml 95+
Pogon po skoku temp +0.2 do +0.5 150ml.
Co za wynik!!
Mankamentem jest tylko to że to było pierwsze gotowanie na sprężynkach i wszedł do urobku aromat zjełczałych orzechów, czy masła.. coś takiego starego oleju..
Będzie drugie gotowanie i do tego czasu postaram sie pozbyć tego smrodu wypełnienia..
Przedgony ze ślepotą : 250ml 95+
Serce: 3700ml 95+
Pogon po skoku temp +0.2 do +0.5 150ml.
Co za wynik!!
Mankamentem jest tylko to że to było pierwsze gotowanie na sprężynkach i wszedł do urobku aromat zjełczałych orzechów, czy masła.. coś takiego starego oleju..
Będzie drugie gotowanie i do tego czasu postaram sie pozbyć tego smrodu wypełnienia..
XXX
Dostałem paczkę turbo star do testów i zapomniałem opisać ich przebieg więc opisuję.
Nastaw 1 paczka turbo star 24 + 20 kg.cukru+72l.wody .
Na drugi dzień fermentacja burzliwa, beczka pięknie "podskakiwała".
Trzeci dzień blg 11, mogłoby być szybciej:-)
Czwarty dzień blg 3.. Może zależy to od temperatury w której stoi nastaw...
Piąty dzień blg -1.
Jeżeli chodzi o samoczynne klarowanie to chyba jest tak jak powiedział kolega zwyczajny - szybciej od alcoteca.
pozdrawiam
Nastaw 1 paczka turbo star 24 + 20 kg.cukru+72l.wody .
Na drugi dzień fermentacja burzliwa, beczka pięknie "podskakiwała".
Trzeci dzień blg 11, mogłoby być szybciej:-)
Czwarty dzień blg 3.. Może zależy to od temperatury w której stoi nastaw...
Piąty dzień blg -1.
Jeżeli chodzi o samoczynne klarowanie to chyba jest tak jak powiedział kolega zwyczajny - szybciej od alcoteca.
pozdrawiam
@Mały1 @Elektron bardzo przepraszam ale miałem awarię komputerów - piorun pieprznął w słup koło domu poszły 2 modemy i trochę danych. Myślałem że wszystkie dane odzyskałem,
z tego wniosek, że tak nie było
Panowie bardzo proszę, prześlijcie mi jeszcze raz swoje dane do wysyłki.drożdże zostaną wysłane.
Jeszcze raz przepraszam
z tego wniosek, że tak nie było
Panowie bardzo proszę, prześlijcie mi jeszcze raz swoje dane do wysyłki.drożdże zostaną wysłane.
Jeszcze raz przepraszam
Pozdrawiam
www.destylacja.com
www.destylacja.com
cd;
puściłem nastaw z t.s.8 ładnie samoczynnie wyklarowany
uzysk to 5,7l czystego spirolku o delikatnym jakby troszkę słodkawym smaku,+300ml.przedgonów i 200ml.pogonów , wynik chyba całkiem całkiem, czyli te drożdżaki godne polecenia,
natomiast drugi nastaw z 0,5 paczki t.s.24 czeka wyklarowany na swoją kolej
pozdrawiam
puściłem nastaw z t.s.8 ładnie samoczynnie wyklarowany
uzysk to 5,7l czystego spirolku o delikatnym jakby troszkę słodkawym smaku,+300ml.przedgonów i 200ml.pogonów , wynik chyba całkiem całkiem, czyli te drożdżaki godne polecenia,
natomiast drugi nastaw z 0,5 paczki t.s.24 czeka wyklarowany na swoją kolej
pozdrawiam
opisywałem wszystko kilka postów wcześniej,robiłem dwa różne nastawy żuć okiem
pozdrawiam
[ Dodano: 2011-05-29, 23:02 ]
dla porównanie na t3 średnio osiągam przy takich samych proporcjach około 5l.dobroci(rozbieżność może na skutek nabywania wprawy,lub procentu drożdżaków -pomału staram się okiełznać swój sprzęcik)
pozdrawiam
pozdrawiam
[ Dodano: 2011-05-29, 23:02 ]
dla porównanie na t3 średnio osiągam przy takich samych proporcjach około 5l.dobroci(rozbieżność może na skutek nabywania wprawy,lub procentu drożdżaków -pomału staram się okiełznać swój sprzęcik)
pozdrawiam
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości