Nowe drożdże

BasTekpew
0%
0%
Posty: 5
Rejestracja: 2011-01-03, 18:01

Post autor: BasTekpew » 2011-10-09, 21:20

Ja dodam od siebie trochę inne pytanie gdyż dopiero zastanawiam się nad przejściem na takie drożdże, aktualnie korzystam z drożdży piekarniczych i tutaj pytanie czy po zastosowaniu ts 8 bądź 24 różnica w smaku będzie na tyle zadowalająca aby wydać ponad 3 razy więcej kasy na grzybki?

Awatar użytkownika
sono2020
40%
40%
Posty: 92
Rejestracja: 2009-05-19, 19:58

Post autor: sono2020 » 2011-10-09, 21:45

To ja Ci odpowiem że na 99% TAK !!!! (ale wszystko uzależnione jest od indywidualnych smaków itp.)
Cow & Chicken

Awatar użytkownika
franta
90%
90%
Posty: 804
Rejestracja: 2010-04-25, 13:37

Post autor: franta » 2011-10-09, 22:26

jak raz spróbujesz to raczej do babuni już nie będziesz chciał nigdy wrócić :lol: :lol:
"Inteligentni ludzie są często zmuszeni do picia by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami."
- Ernest Hemingłej-

BasTekpew
0%
0%
Posty: 5
Rejestracja: 2011-01-03, 18:01

Post autor: BasTekpew » 2012-01-31, 11:47

Dzisiaj popełniłem 3 zastaw na turbo star 24 jednak coś mnie niepokoi za pierwszym razem zamówiłem 2 paczki i pierwszą zastawiłem w tym samym dniu w którym otrzymałem przesyłkę, drożdże ładnie pachniały i smakowały niestety 2 paczka już miała zapach podobny do piekarniczych. Wtedy myślałem, że źle jest trzymałem (w lodówce) jednak dzisiaj przyszła do mnie paczka z kolejnym zamówieniem i drożdże mają taki sam zapach piekarniczych. Teraz pytanie czy one się zmieniły czy po prostu miałem pecha i dostałem jakieś zepsute?

sylwiak 7
0%
0%
Posty: 4
Rejestracja: 2012-02-04, 11:12

Post autor: sylwiak 7 » 2012-02-04, 11:31

:) jakich drożdży używać do nastawu piekarskich czy mam płynne szlachetne winiarskie z pożywką z biowinu? w przepisie oprócz drożdży , cukru, wody,mam 1 kg grochu i 1 kg ryżu; słyszałam też o kobra 7 , proszę o odp

Awatar użytkownika
franta
90%
90%
Posty: 804
Rejestracja: 2010-04-25, 13:37

Post autor: franta » 2012-02-04, 11:50

:lol: witaj! mimo wszystko po pierwszym tak dziwnie zadanym pytaniu nie oczekuj jakiejś odpowiedzi , 11minut na forum i głupie pytanie? , przeginasz :furious

wpierw :book :book :book a co nie rozumiesz to wtedy pytaj , to nie forum dla leniuchów

mimo to pozdrawiam
"Inteligentni ludzie są często zmuszeni do picia by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami."
- Ernest Hemingłej-

sylwiak 7
0%
0%
Posty: 4
Rejestracja: 2012-02-04, 11:12

Post autor: sylwiak 7 » 2012-02-04, 12:53

najlepiej o której tu wskoczyć? mam przepis 9kg cukru 30 l wody 10 dkg drożdży 1 kg ryżu i 1 kg grochu. moja połówka użył drożdży winiarskich z pożywką nie było wystarczająco ciepło i nic z tego nie wyszło, jakich powinien użyć ? czy lepsze były by piekarskie czy jakieś inne a jeśli inne to jakie sprawdzone? :|

wajzer

Post autor: wajzer » 2012-02-04, 13:13

Witam rodzynka w naszym gronie :mrgreen:
Trochę niezrozumiale piszesz i nie wiem o co właściwie chodzi :nie_wiem
Po łebkach zrozumiałem że postawiłaś jakiś tam nastaw - stanęło i nie chce ruszyć .Jeżeli nastaw jakiś czas chodził i nabrał jakiś tam % to trudno to drugi raz ruszyć. Do ponownego restartu dobrymi drożdżami są Bayanus-y -zamów z neta ,zrób mocną matkę drożdżową i spróbuj startnąć jeszcze raz :wink: z zachowaniem odpowiedniej temp.
Drożdże typu Kobra należą do grupy turbo a do tych wystarczy woda , cukier , odpowiednia temp. i po paru dniach gotowe-polecam.

sylwiak 7
0%
0%
Posty: 4
Rejestracja: 2012-02-04, 11:12

Post autor: sylwiak 7 » 2012-02-04, 14:01

dzięki spróbuję i zrestartuję jeszcze raz :brawo

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 23 gości