Drożdże Spirit Ferm T3(125g)

Awatar użytkownika
masato
60%
60%
Posty: 213
Rejestracja: 2011-09-24, 02:55
Lokalizacja: Kalisz

Post autor: masato » 2011-11-28, 00:50

61gaw już się nie przejmuj. Takową grzałką grzałem alcoteci 48 i nic im nie było.
O Spirit fermach t3 jest wiele opinii negatywnych, że właśnie stają na poziomie 1-3 BLG i klapa.
Mi zejście do -1 dały tylko dolane alcoteci.
Teraz cały czas używam alcoteców 48h i nie mam w ogóle takowych problemów. Jedynie trzeba dbać, aby pod koniec fermentacji zapewnić temperaturę około 20 stopni, aby nastaw zbytnio nie zwolnił.

Spokojnie można stosować 80l wody + 26kg cukru + 2 paczki alco 48h. W ciągu 7 dni jest przerobione bez stresów.
Pozdro dziewczyny...

adasmin
40%
40%
Posty: 71
Rejestracja: 2009-04-05, 14:40

Post autor: adasmin » 2011-11-28, 21:38

zgadzam sie z juru grzałka z termostatem 1 łyżka kwasku cytrynowego i po tygodniu jest gotowe

Awatar użytkownika
wujtom
30%
30%
Posty: 34
Rejestracja: 2007-09-05, 23:28
Lokalizacja: z polecenia

post

Post autor: wujtom » 2012-09-16, 07:23

Kolego masato , nie mnie to osądzać , ale wydaje mi się , że dałeś za małą ilość drożdży.
W instrukcji jest wyraźnie napisane , 125g na 7kg cukru.
Może to było powodem wolnego procesu? :wink:
kto spróbował ten zrozumiał

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości