61gaw już się nie przejmuj. Takową grzałką grzałem alcoteci 48 i nic im nie było.
O Spirit fermach t3 jest wiele opinii negatywnych, że właśnie stają na poziomie 1-3 BLG i klapa.
Mi zejście do -1 dały tylko dolane alcoteci.
Teraz cały czas używam alcoteców 48h i nie mam w ogóle takowych problemów. Jedynie trzeba dbać, aby pod koniec fermentacji zapewnić temperaturę około 20 stopni, aby nastaw zbytnio nie zwolnił.
Spokojnie można stosować 80l wody + 26kg cukru + 2 paczki alco 48h. W ciągu 7 dni jest przerobione bez stresów.
Drożdże Spirit Ferm T3(125g)
post
Kolego masato , nie mnie to osądzać , ale wydaje mi się , że dałeś za małą ilość drożdży.
W instrukcji jest wyraźnie napisane , 125g na 7kg cukru.
Może to było powodem wolnego procesu?
W instrukcji jest wyraźnie napisane , 125g na 7kg cukru.
Może to było powodem wolnego procesu?
kto spróbował ten zrozumiał
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości