Coobra Pure-ciężki start
Coobra Pure-ciężki start
Rozpuściłem 13 kg cukru w 50L wody. Temp. 28*C, do tego opakowanie (100g) drożdży Coobra Pure, dobrze wymieszane, temp. stabilna, minęło 8 godz. i nic się nie dzieje. Trochę mnie to martwi bo 1/2 takiego nastawu mają przerobić w 3-4 dni. Ktoś robił podobne proporcje na tych drożdżach? Tak ma być?
,,Niech moc (%) będzie z wami"
-
- 101%
- Posty: 2012
- Rejestracja: 2006-05-12, 22:49
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5060
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Wsypałem prosto do nastawu, tak chciała instrukcja . Po 10 godz. bezczynności dodałem kwasku cytrynowego i poszedłem spać. Rano obudził mnie szum z beczki
Może faktycznie mam zasadową wodę (muszę sprawdzić) a może potrzebowały dłuższego rozruchu, tak czy siak idzie wspaniale. Żadnej piany, czysty nastaw, tylko szum i nawet nie bardzo capi drożdżami (bo trzymam to w mieszkaniu ) Wygląda że będzie dobrze.
Może faktycznie mam zasadową wodę (muszę sprawdzić) a może potrzebowały dłuższego rozruchu, tak czy siak idzie wspaniale. Żadnej piany, czysty nastaw, tylko szum i nawet nie bardzo capi drożdżami (bo trzymam to w mieszkaniu ) Wygląda że będzie dobrze.
,,Niech moc (%) będzie z wami"
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości