Na Ali... znalazłem jeszcze taką instrukcję:
" StosowaniaAnioł kwasu
I) zastosowanie materiałów gotowanych (obliczonych jako 100 kg ziarna)
1. Fermentacja stała:
Po moczeniu pełnoziarnistym-gotowanie na parze-ponowne gotowanie na parze-wyjmowanie z parownika-chłodzenie do 82 ° f-108 ° f (24-28°C), Rozpuścić 0.3-0.6 kg zakwasu anioła w 6 kg 90 ° f-95 ° f (32-35°C) Ciepłą wodę, moczyć przez 10 minut i obniżyć temperaturę do 82 ° f-86 ° f (28-30°C), A następnie równomiernie douchować na zacieru ziarna, równomiernie wymieszać i umieścić w zbiorniku, temperatura zbiornika wynosi 75 ° f-86 ° f (24-30°C), Temperatura fermentacji jest kontrolowana na 82 ° f-97 ° f (28-36°C), A cykl fermentacji wynosi 4-7 dni
2. Fermentacja płynna:
Namoczyć gotowane ziarno w wodzie, bezpośrednio dodać 0.3-0.5 kg anielskiego zakwasu po osiągnięciu temperatury 86 ° f-90 ° f (30-32°C), Wymieszaj przez 10 minut i uszczelnij i fermentuj przez 4-8 dni.
II) stosowanie surowców (obliczone jako 100 kg ziarna mąki)
Wymieszaj materiał z 250-300 kg gorącej wody, bezpośrednio dodaj 0.5-0.8 kg anielskiego zakwasu po naturalnie schłodzeniu temperatury do około 90 ° f (32°C) (Odpowiednio wymieszaj, aby zapobiec sedymentacji w tym okresie), równomiernie wymieszaj i fermentuj przez 8-15 dni. Mieszaj dwa razy dziennie w ciągu pierwszych trzech dni, kontroluj temperaturę na 82 ° f-97 ° f (28-36°C), Optymalna temperatura fermentacji wynosi około 90 ° f (32°C), W krótkim okresie najwyższa temperatura fermentacji nie powinna przekraczać 100 ° f (38°C), A pomiar izolacji cieplnej należy podjąć, gdy temperatura jest niższa niż 79 ° f (26°C).
Należy zachować ostrożność zAnioł kwasu
1. Fermentacja przyjmująca surowiec ryżowy może przyjąć ziarno ziarniste lub ryż łamany do bezpośredniego fermentacji, jednakże cykl fermentacji powinien zostać odpowiednio przedłużony."
i następny temat:
https://pl.aliexpress.com/item/40006598 ... 71857ce28c
czy ktoś to już testował?