Witam, jestem całkowicie nowy i nie orientuje sie w tematach destylacji a wole nie ryzykować stąd pytanie jakie drożdże i czy potrzebuje drożdży do zacieru?
Zajdzie bez drożdży fermentacja czy jest to swego rodzaju katalizatora?
Ewentualnie czy da sie zrobić takie drożdże w domowych warunkach?
Jakie drożdże do owocowego zacieru żeby uzyskać 30-40%
Re: jakie drożdże do owocowego zacieru żeby uzyskać 30-40%
Świeżak bez obrazy, ale poczytaj najpierw trochę na temat fermentacji. Samymi drożdżami nie dojdziesz do 40%. Drożdżami z tego co czytałem tu na forum to osiągalna granica to jest około 20%. Poza tym, skoro mówisz o zacierze to z czego go będziesz robił? Drożdże dobiera się do tego co mamy zamiar zrobić. Następna sprawa. Wiesz coś na temat destylacji? Jak nie to poczytaj. Czytaj chłopie, bo bez wiedzy teoretycznej, nie masz się co brać za cokolwiek.
Pozdrawiam.
Edit: Na temat własnej produkcji drożdży nie odpowiem, bo do tej pory mnie to nie zainteresowało, a chyba w sumie powinno. Dzięki.
Pozdrawiam.
Edit: Na temat własnej produkcji drożdży nie odpowiem, bo do tej pory mnie to nie zainteresowało, a chyba w sumie powinno. Dzięki.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość