Kto poleci jakiś dobry sprzęcik?
-
- 0%
Kto poleci jakiś dobry sprzęcik?
Witam, chce zacząć te myślę wspaniałą przygodę i potrzebuje pomocy, jaką aparaturę kupić budżet do 2k ktoś poleci coś rozsądnego dla amatora
Re: Kto poleci jakiś dobry sprzęcik?
Obstawiam, że szybciej dostaniesz jakąkolwiek odpowiesz.jak określisz co chciałbyś uzyskać na sprzęcie

Właśnie, co chcesz uzyskać, wysoki czysty produkt czy smakowe wódki?
-
- 0%
Wysoki czysty produkcik, przepraszam że się nie określiłem dokładnie 

Ja posiadam tylko prostego pot stilla. Musi ktoś bardziej doświadczony Ci poradzić. Ja bym obstawiał cos takiego, to nie żadna reklama: https://destylatorymiedziane.pl/pl/kolu ... 24005.html Unikaj tych prostych z Allegro z odstojnikami.
Ja bym Ci radził kolumnę ze stali nierdzewnej z glowicą aabratek. Keg 50l jako kocioł. System odbioru LM i OLM.
Taki zestaw można nabyć za okolice 2000 PLN. Zapytaj producentów z naszego forum.
Taki zestaw można nabyć za okolice 2000 PLN. Zapytaj producentów z naszego forum.
Pozdrawiam
Darek
Darek
Również polecam. Do tego prosty sterownik od kolegi z forum lub od Boleckiego (mam sprzed od niego MSR + część wykonawcza) z funkcją budzika temperaturowego (przy określonej temperaturze na czujniku) i proces możesz praktycznie zautomatyzować.
Pozdrawiam,
Dudasz.

P.S. Oczywiście Boleckiego. Słownik... Już poprawione.
Ostatnio zmieniony 2022-08-14, 15:27 przez Dudasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Boleckiego :,-)
Wysłane z mojego RMX3085 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego RMX3085 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam z opolskiego.