Kto poleci jakiś dobry sprzęcik?
-
proceder9008
- 0%

Kto poleci jakiś dobry sprzęcik?
Witam, chce zacząć te myślę wspaniałą przygodę i potrzebuje pomocy, jaką aparaturę kupić budżet do 2k ktoś poleci coś rozsądnego dla amatora
Re: Kto poleci jakiś dobry sprzęcik?
Obstawiam, że szybciej dostaniesz jakąkolwiek odpowiesz.jak określisz co chciałbyś uzyskać na sprzęcie

Właśnie, co chcesz uzyskać, wysoki czysty produkt czy smakowe wódki?
-
proceder9008
- 0%

Wysoki czysty produkcik, przepraszam że się nie określiłem dokładnie 
Ja posiadam tylko prostego pot stilla. Musi ktoś bardziej doświadczony Ci poradzić. Ja bym obstawiał cos takiego, to nie żadna reklama: https://destylatorymiedziane.pl/pl/kolu ... 24005.html Unikaj tych prostych z Allegro z odstojnikami.
Ja bym Ci radził kolumnę ze stali nierdzewnej z glowicą aabratek. Keg 50l jako kocioł. System odbioru LM i OLM.
Taki zestaw można nabyć za okolice 2000 PLN. Zapytaj producentów z naszego forum.
Taki zestaw można nabyć za okolice 2000 PLN. Zapytaj producentów z naszego forum.
Pozdrawiam
Darek
Darek
Również polecam. Do tego prosty sterownik od kolegi z forum lub od Boleckiego (mam sprzed od niego MSR + część wykonawcza) z funkcją budzika temperaturowego (przy określonej temperaturze na czujniku) i proces możesz praktycznie zautomatyzować.
Pozdrawiam,
Dudasz.
P.S. Oczywiście Boleckiego. Słownik... Już poprawione.
Ostatnio zmieniony 2022-08-14, 15:27 przez Dudasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Boleckiego :,-)
Wysłane z mojego RMX3085 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego RMX3085 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam z opolskiego.
-
Łuka
Firma "Destylatory Miedziane" www.destylatorymiedziane.pl, zestaw podstawowy Terra. Taki kupiłem. Produkuje wspaniały materiał, przy założeniu, że pozbywasz się przedgonu (200 ml), nastaw bez względu na rodzaj drożdży trzymam 10 dni, potem klaruję i destyluję.
Odkopałeś temat sprzed 2 lat i polecasz aparaturę, która nie cieszy się ogólnym uznaniem wśród hobbystów. W innym temacie wspominasz o drożdżach firmy Browin, co stawia Cię w świetle raczej mało wymagającego klienta lub akwizytora kiczu 
-
Łuka
Nie będę się więcej wypowiadał, bo nie dorosłem do poziomu forumowiczów. Przepraszam.
Z takim "zapłonem" to na żadnym forum nie urośniesz. Trochę dystansu do siebie samego Ci życzę