-
Władek
- 101%
- Posty: 487
- Rejestracja: 2012-10-17, 20:24
- Lokalizacja: Kraków
Post
autor: Władek » 2013-03-17, 19:48
Robiłem w szkle, ale ostatnio jak p...
mi dymion 54l. z zawartością , to zakupiłem takie beczułki 250l., nie śmierdzą plastikiem, rzeczywiście są do żywności i cena bardzo okazyjna, 35zł + przesyłka. Kupiłem kilka, bardzo szybko przesłali.
http://allegro.pl/beczka-beczki-pojemni ... 62232.html
[ Komentarz dodany przez: Legion: 2013-03-17, 21:37 ]
_allegro
-
Załączniki
-
- plasikowa beczka.jpg (15.86 KiB) Przejrzano 8907 razy
Ostatnio zmieniony 2013-03-19, 06:48 przez
Władek, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam Władek
-
panta_rei
- 60%
- Posty: 203
- Rejestracja: 2012-10-21, 16:11
- Lokalizacja: Braniewo
Post
autor: panta_rei » 2013-03-17, 20:13
Wygląda jakby miała środek teflonem wyłożony, żeby nie takie ogromne to bym sam sobie wziął.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez
panta_rei, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam, Sławomir
-
Władek
- 101%
- Posty: 487
- Rejestracja: 2012-10-17, 20:24
- Lokalizacja: Kraków
Post
autor: Władek » 2013-03-17, 20:26
Dokładnie są wyłożone teflonem, mnie też przeraziła wielkość, ale nie zalewam do pełna. Mam obszerną "pracownię" to mi na miejscu nie zależy.
Pozdrawiam Władek
-
BartekBartek1
- 40%
- Posty: 52
- Rejestracja: 2013-02-01, 23:36
Post
autor: BartekBartek1 » 2013-05-04, 17:08
Witam. Kupiłem beczkę, a właściwie to sąsiad mi ją kupił w Niemczech. Beczka jest o pojemności 200l i wykonana jest z HDPE. Kosztowała tylko 60zł. Beczka posiada pokrywę, ale nie jest szczelna. Czym ją uszczelnić i jak? Pozdrawiam Bartek
-
Załączniki
-
-
OLO 69
- 100%
- Posty: 1593
- Rejestracja: 2009-11-23, 14:01
Post
autor: OLO 69 » 2013-05-04, 17:11
A po co chcesz uszczelniać pokrywę?
OLO 69
-
BartekBartek1
- 40%
- Posty: 52
- Rejestracja: 2013-02-01, 23:36
Post
autor: BartekBartek1 » 2013-05-04, 20:22
Czyli nastaw lub zacier może stać tylko z nałożoną pokrywą? Nie wpływa to negatywnie na fermentacje? Pozdrawiam Bartek
-
starowar
- 101%
- Posty: 262
- Rejestracja: 2011-04-11, 11:38
- Lokalizacja: Halinów
-
Kontaktowanie:
Post
autor: starowar » 2013-05-04, 20:54
Nie wpłynie. Nie musi być szczelna.
-
drgranatt
- 100%
- Posty: 1411
- Rejestracja: 2009-07-13, 11:13
- Lokalizacja: 3-city
Post
autor: drgranatt » 2013-05-04, 21:17
Jak ją uszczelnisz to zrobisz niezłe buuuuuuuuuuuuuum
-
BartekBartek1
- 40%
- Posty: 52
- Rejestracja: 2013-02-01, 23:36
Post
autor: BartekBartek1 » 2013-05-04, 22:17
Chodziło mi o uszczelnienie i zamontowanie rurki fermentacyjnej. Ale jeśli nie trzeba to dobrze
To nie jest kosz na śmieci tylko zbiornik PE-HD na deszczówkę i mam pewność że jest czysty i nie było w nim żadnej chemii. Pozdrawiam Bartek
-
starowar
- 101%
- Posty: 262
- Rejestracja: 2011-04-11, 11:38
- Lokalizacja: Halinów
-
Kontaktowanie:
Post
autor: starowar » 2013-05-05, 12:40
Do drożdży turbo nie stosuje się rurek fermentacyjnych.
-
BartekBartek1
- 40%
- Posty: 52
- Rejestracja: 2013-02-01, 23:36
Post
autor: BartekBartek1 » 2013-05-05, 21:36
Ja nigdy nie stosowałem i nie będę stosował drożdży turbo. Ale jeśli nie trzeba stosować rurek fermentacyjnych to dobrze. Pozdrawiam Bartek
-
krykiet66
- 0%
- Posty: 2
- Rejestracja: 2011-07-21, 19:13
Post
autor: krykiet66 » 2014-01-16, 07:37
Witam
Siedzę już dwie godziny i nie mogę znaleźć info o tym, czy mogę zrobić zacier w pojemniku z kamionki. Mam taki 40l z kołnierzem wodnym, używam go do kiszenia kapuchy.
Ostatnio zmieniony 2014-01-16, 15:57 przez
krykiet66, łącznie zmieniany 1 raz.
-
franta
- 90%
- Posty: 804
- Rejestracja: 2010-04-25, 13:37
Post
autor: franta » 2014-01-16, 08:46
O ile pamiętam to chyba takiego tematu brak.
Jeśli dobrze wyparzysz kamionkę i nie będzie Ci przeszkadzał zapach kapuchy to jako naczynie może być.
Jeśli się zdecydujesz to napisz czy fermentacja przebiegła prawidłowo i nie było czuć kapuchy w destylacie.
-
man111
- 90%
- Posty: 520
- Rejestracja: 2009-04-07, 22:25
Post
autor: man111 » 2014-01-16, 14:48
Kup worek i w nim zrób w tej kamionce. Może dla bezpieczeństwa podwójny włóż.
Człowiek w stadzie staje się baranem. Dlatego jestem indywidualistą.
-
andreas
- 20%
- Posty: 21
- Rejestracja: 2013-11-10, 10:35
Post
autor: andreas » 2014-01-20, 14:36
Po pierwszym nastawie w beczce po kapuście - żadnych zapachów
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 47 gości