: 2011-01-08, 21:42
wstrax1 sprubój obierkami z ziemniaków.
Pozd Rafał
Pozd Rafał
https://www.bimber.info/forum/
To ma być "trochę" zardzewiałe dno Nie ma co kombinować, na allegro beczki z HDPE można trafić po 30-40 PLn. Kupowałem takie (60 litrów) po koncentracie czekoladowym. Mają chyba ze trzy lata, cały czas "zalatują" czekoladą, lecz destylat wychodzi czyściutki.kyubi pisze:...z trochę zardzewiałym dnem....
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tlenek_cynku (Tlenek cynku jest stosowany w lecznictwie ) Tlenek cynku nie paruje, więc w jaki sposób miał by się dostać do wędlin?JanK pisze:Chyba, że od dziś tlenki cynku nie są szkodliwe.
Arszenik też http://www.mineraly.biz/arsen.htm Żelazo cyjanek potasu jest dodawany do soli jako antyzbrylacz. Dlatego mamy się faszerować truciznami?700 pisze:Tlenek_cynku (Tlenek cynku jest stosowany w lecznictwie )
Temperatura topnienia cynku wynosi 419,5°C, a wrzenia 906°C. Gdybyś rozpalił ogień w beczce i zbliżył się do temp. topnienia cynku, nie miał byś już co wędzić.JanK pisze:....jak wyobrażasz sobie palenie pod taką ocynkowaną beczką?.... Widziałeś co się dzieje z ocynkiem pod wpływem temperatury? .....
Już samodzielne przygotowanie wędlin, wiele trucizn eliminuje z naszego jedzenia. A przynajmniej ogranicza je do niezbędnego minimum.Dlatego mamy się faszerować truciznami?