Pytanie o beczkę plastikową do celów spożywczych???
Każdy robi jak lubi, ja też kiedyś kombinowałem z korkami ,wężykami , rurkami ,i doszedłem do wniosku że to nie potrzebne komplikowanie prostej rzeczy. Robię rocznie od 400 - 800 litrów wina i nie mam czasu na liczenie bąbelków . Po odciśnięciu owoców dodaję część cukru jak widzę że fermentacja słabnie sprawdzam blg i dodaję resztę cukru
- lech.zywiec
- 101%
- Posty: 286
- Rejestracja: 2011-09-05, 22:34
- lech.zywiec
- 101%
- Posty: 286
- Rejestracja: 2011-09-05, 22:34
@lech.zywiec
Jak najniżej + trzeba w środku beczki nakręcić kolanko skierowane ku górze aby nie zasysało osadu z dna, jak już spuścisz wszystko do poziomu kolanka to wtedy wystarczy lekko przechylić prawie pustą już beczkę aby zlać resztę.
Oczywiście aby całość działała poprawnie beczka musi stać na podwyższeniu aby grawitacja robiła za nas całą robotę
pozdr
Jak najniżej + trzeba w środku beczki nakręcić kolanko skierowane ku górze aby nie zasysało osadu z dna, jak już spuścisz wszystko do poziomu kolanka to wtedy wystarczy lekko przechylić prawie pustą już beczkę aby zlać resztę.
Oczywiście aby całość działała poprawnie beczka musi stać na podwyższeniu aby grawitacja robiła za nas całą robotę
pozdr
Ja lubię siebie. Siebię lubi mnie. Mnie lubię ja. I wszyscy jesteśmy szczęśliwi. Schizofrenicy nie mają źle.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 31 gości