Produkcja cukru
Produkcja cukru
Czesc
Jakie sa odpady przy produkcji cukru z burakow cukrowych i ile one zawieraja skrobi jeszcze?
korekta: kowal
Jakie sa odpady przy produkcji cukru z burakow cukrowych i ile one zawieraja skrobi jeszcze?
korekta: kowal
Jezu! Genesis Ty to masz spust...
po produkcji cukru pozostają wysłodki - raczej z nich już nic nie odzyskasz
oraz melasa - produkt powszechnie przerabiany w gorzelniach przemysłowych , dający marnej jakości spiryt, z których to nasze kochane polmosy wytwarzają wódki o "subtelnych" smakach , ale za to niskiej cenie
albo... drożdże piekarskie!
po produkcji cukru pozostają wysłodki - raczej z nich już nic nie odzyskasz
oraz melasa - produkt powszechnie przerabiany w gorzelniach przemysłowych , dający marnej jakości spiryt, z których to nasze kochane polmosy wytwarzają wódki o "subtelnych" smakach , ale za to niskiej cenie
albo... drożdże piekarskie!
... a Goździkowa przypomina - na ból głowy walnijcie klina !
genesis - uparty jesteś jak osioł mówiono Ci, że nie uzyskasz w domu tańszego spirytu niespożywczego niż dostaniesz w hurtowniach - i to bez roboty, chyba ze masz dostęp do darmowego surowca, ale podejrzewam, ze wszystkie wartościowe surowce nie są rozdawane za darmo.
a tu coś z Oliwki dla Ciebie:
"[08.08] 20:03 KMLS
SPRZEDAM CUKIER ZMIESZANY Z OKRUSZKAMI CIASTEK 1,10zł/1kg
Witam mam do sprzedania cukier z wyłączną domieszką ok. 10% okruszek z ciastek, z cukierni, cukier sprzedaje w workach po 30 kg cena 1 kg = 1,10 zł tel. kontaktowy 503635846"[/b]
korekta: kowal
a tu coś z Oliwki dla Ciebie:
"[08.08] 20:03 KMLS
SPRZEDAM CUKIER ZMIESZANY Z OKRUSZKAMI CIASTEK 1,10zł/1kg
Witam mam do sprzedania cukier z wyłączną domieszką ok. 10% okruszek z ciastek, z cukierni, cukier sprzedaje w workach po 30 kg cena 1 kg = 1,10 zł tel. kontaktowy 503635846"[/b]
korekta: kowal
... a Goździkowa przypomina - na ból głowy walnijcie klina !
pozostałości skrobii
najdokładniej to skorzystać z hromatografu cieczowego i puścić próbkę "jego profil" - to pokaże ile jest tam glukozy , maltozy , maltotriozy i innych cukrów wyższych
pozdrawiam 98%
pozdrawiam 98%
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości