Nie znalazłem takiego tematu więc zamieszczam, ktoś ma, ktoś używa tej wersji lub mniejszej 25l? Faktycznie tak łatwo się zaciera jak pokazują? Na starość coraz wygodniejszy zaczynam się robić, a z tym sprzętem to można nawet w kuchni na luzaku pracować i małżowinka może nie będzie tak brzęczeć że rozpiździel w domu robię
Automatyczny kocioł do warzenia COOBRA Craftbrewer CB5 50l
- Mowmiojcze
- 20%
- Posty: 20
- Rejestracja: 2016-07-24, 21:34
Re: Automatyczny kocioł do warzenia COOBRA Craftbrewer CB5 50l
Mam i używam od paru lat a nawet przerobiłem kilka wersji. Jak się nauczysz na tym warzyć (odpowiednie śrutowanie, odpowiedni przepływ) to sama przyjemność i wygoda. Jeśli myślisz, że to automat i zrobi wszystko za Ciebie to odradzam.
Powiem jeszcze, że w porównaniu do warzenia piwa na tzw. "garach" różnica ogromna, już nigdy nie wrócę do garów. Szybciej wszystko idzie, LP już nie pogania z kuchni, że wszystko zalane, mniej miejsca zajmuje. A z ciekawostek zacierałem ostatnio skrobię ziemniaczaną na wódkę i udało się bez przypalenia więc da się na tym zrobić wszystko
Jak masz jakieś pytanie odnośnie CB to wal śmiało
Powiem jeszcze, że w porównaniu do warzenia piwa na tzw. "garach" różnica ogromna, już nigdy nie wrócę do garów. Szybciej wszystko idzie, LP już nie pogania z kuchni, że wszystko zalane, mniej miejsca zajmuje. A z ciekawostek zacierałem ostatnio skrobię ziemniaczaną na wódkę i udało się bez przypalenia więc da się na tym zrobić wszystko
Jak masz jakieś pytanie odnośnie CB to wal śmiało
Re: Automatyczny kocioł do warzenia COOBRA Craftbrewer CB5 50l
Ja tam piwa nie robię i rzadko piję sprzęt będzie typowo do zacierów zbożowych, nie no spokojnie, już trochę przerobiłem ziarna, ale niestety znudziło mi się już pieprzenie z garami, z wiekiem leniwy się zrobiłem, a tutaj w jednym garze 8kg można zatrzeć, schłodzić i odfiltrować, wiec kusi
Re: Automatyczny kocioł do warzenia COOBRA Craftbrewer CB5 50l
Nie ma zacieranie "na lenia". Lejesz gorącą wodę do belki wsypujesz ziarno i w odpowiednich temp. dodajesz enzymy, lub wsypujesz słód. Bez grzania, pieprzenia itd. Ja teraz tylko tak zacieram.
Pozdrawiam
Darek
Darek
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości