Czas zakisić ogóra ...
Witam
98%, śmiało możesz przyjeżdżać, bo ogóry, jakie jeszcze zostały z zeszłego roku to tylko te w musztardzie.
Robiłem pierwszy raz w i nikomu z mojej rodziny nie podchodzą.
O gustach oczywiście się nie dyskutuje i jak nie przyjedziesz to pójdzie do Ciebie przesyłka do degustacji, ocenisz sam.
@98%, @Aabratek
Przepis podeślę jutro, bo już jestem przymulony, a jutro pierwsza zmiana.
Pozdro
Yachu4
98%, śmiało możesz przyjeżdżać, bo ogóry, jakie jeszcze zostały z zeszłego roku to tylko te w musztardzie.
Robiłem pierwszy raz w i nikomu z mojej rodziny nie podchodzą.
O gustach oczywiście się nie dyskutuje i jak nie przyjedziesz to pójdzie do Ciebie przesyłka do degustacji, ocenisz sam.
@98%, @Aabratek
Przepis podeślę jutro, bo już jestem przymulony, a jutro pierwsza zmiana.
Pozdro
Yachu4
Lepiej być znanym pijakiem, niż anonimowym alkoholikiem.
Witam moja znajoma da mi też przepis "ogórki w musztardzie " - skonfrontujemy ....
i coś "zakisimy" ... podobno też robi się z chili i carry ......
kuchnia jak nasze hobby - ile głów tyle pomysłów .
jutro max pojutrze wyszukam te najbardziej : prościutkie zgodnie z normą unijną i z odpowiednią ilością kolców na "grzbiecie " ... a potem do słoja marsz ....ale przedtem porządna kąpiel
a co do
pozdrawiam z apetytem
98%
i coś "zakisimy" ... podobno też robi się z chili i carry ......
kuchnia jak nasze hobby - ile głów tyle pomysłów .
jutro max pojutrze wyszukam te najbardziej : prościutkie zgodnie z normą unijną i z odpowiednią ilością kolców na "grzbiecie " ... a potem do słoja marsz ....ale przedtem porządna kąpiel
a co do
to też mam zamiar przerobićniech koledzy spróbują obrać ogórka przed kiszeniem!!!
pozdrawiam z apetytem
98%
Witam.
Oto obiecany przepis według którego robiłem ogóry:
Ogórki w zalewie musztardowej
Autor (źródełko): Pub u Emika
Data: 04-04-2006
Kuchnia: polska
Kategoria: Przetwory.
Ilość porcji: 1
Składniki:
1 1/2 szklanki Cukier
3 łyżki soli
5 szklanek Woda
5 Łyżeczek Musztarda -- (rozcieńczyć w wodzie)
1 szklanka Ocet 10%
Półtorej szklanki cukru
3 łyżki soli
5 szklanek wody
5 łyżeczek musztardy (rozcieńczyć w wodzie)
1 szklanka octu 10%.
liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach
To wszystko zagotować, przestudzić i zalać ogórki.
Pasteryzować ok.3min.
yachu4
Oto obiecany przepis według którego robiłem ogóry:
Ogórki w zalewie musztardowej
Autor (źródełko): Pub u Emika
Data: 04-04-2006
Kuchnia: polska
Kategoria: Przetwory.
Ilość porcji: 1
Składniki:
1 1/2 szklanki Cukier
3 łyżki soli
5 szklanek Woda
5 Łyżeczek Musztarda -- (rozcieńczyć w wodzie)
1 szklanka Ocet 10%
Półtorej szklanki cukru
3 łyżki soli
5 szklanek wody
5 łyżeczek musztardy (rozcieńczyć w wodzie)
1 szklanka octu 10%.
liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach
To wszystko zagotować, przestudzić i zalać ogórki.
Pasteryzować ok.3min.
yachu4
Lepiej być znanym pijakiem, niż anonimowym alkoholikiem.
Witam - pięknie , smacznie - jakiś się zrobił "kącik kulinarny "
Kolego @yachu dziękuję sredecznie za przepis ...............wypróbuję
a pozostałych zachęcam do pochwalenia się tym co dobre - niekoniecznie "ogórem " ale w tym kontekście
pozdrawiam serdecznie Kolegów i Koleżanki o ile są na forum - to One powinny brać prym w "tej kosmicznej " dziedzinie ...
98%
Kolego @yachu dziękuję sredecznie za przepis ...............wypróbuję
a pozostałych zachęcam do pochwalenia się tym co dobre - niekoniecznie "ogórem " ale w tym kontekście
pozdrawiam serdecznie Kolegów i Koleżanki o ile są na forum - to One powinny brać prym w "tej kosmicznej " dziedzinie ...
98%
- destylatek
- 101%
- Posty: 202
- Rejestracja: 2008-02-18, 14:17
- Lokalizacja: Księstwo Cieszyńskie
Witam!
@Destylatek
Dziękuję za gratulację .
Gdzie mi tam do Makro, wszystko znika do następnego sezonu .
Winka też mi się podobają, ale już tylko na zdjęciu mogę je podziwiać .
No niestety w blokach jest jak jest i piwniczki ciasne, ale musiałem to jakoś zorganizować.
Pozdrawiam
Yachu4
@Destylatek
Dziękuję za gratulację .
Gdzie mi tam do Makro, wszystko znika do następnego sezonu .
Winka też mi się podobają, ale już tylko na zdjęciu mogę je podziwiać .
No niestety w blokach jest jak jest i piwniczki ciasne, ale musiałem to jakoś zorganizować.
Pozdrawiam
Yachu4
Lepiej być znanym pijakiem, niż anonimowym alkoholikiem.
takie są uroki mieszkania w bloku
ja na razie wynajmuję z żonką kawalerkę i muszę powiedzieć że jest troszeczkę ciasno. Żona już jest na granicy wyrozumiałości dla moich hobby . Muszę się pomieścić z kadzią, kolumną wiadrami z zacierem, wiadrami z fermentującym piwem, workiem śruty jęczmiennej, żytniej ,kegiem , pasteryzatorem, szafą butelek, 4 skrzynkami piwa itp. Itd.
ja na razie wynajmuję z żonką kawalerkę i muszę powiedzieć że jest troszeczkę ciasno. Żona już jest na granicy wyrozumiałości dla moich hobby . Muszę się pomieścić z kadzią, kolumną wiadrami z zacierem, wiadrami z fermentującym piwem, workiem śruty jęczmiennej, żytniej ,kegiem , pasteryzatorem, szafą butelek, 4 skrzynkami piwa itp. Itd.
@bnp
No Ty masz o tyle dobrą sytuację, że jesteście młodym małżeństwem i jest jeszcze wyrozumiałość partnerki.
U mnie w tym roku wybije 25 lat pożycia i z tą wyrozumiałością to już gorzej .
Z powodu braku miejsca stoi w piwnicy schładzarka, keg i podwójny nalewak do piwka (niestety czeka na lepsze czasy lokalowe) .
Mam nadzieje, że w końcu kupię jakiś mały domek z pomieszczeniami na swoje hobby a, będzie wilk syty i owca cała.
No wtedy to już piwniczkę sobie zrobię z prawdziwego zdarzenia.
Pozdrawiam
yachu4
No Ty masz o tyle dobrą sytuację, że jesteście młodym małżeństwem i jest jeszcze wyrozumiałość partnerki.
U mnie w tym roku wybije 25 lat pożycia i z tą wyrozumiałością to już gorzej .
Z powodu braku miejsca stoi w piwnicy schładzarka, keg i podwójny nalewak do piwka (niestety czeka na lepsze czasy lokalowe) .
Mam nadzieje, że w końcu kupię jakiś mały domek z pomieszczeniami na swoje hobby a, będzie wilk syty i owca cała.
No wtedy to już piwniczkę sobie zrobię z prawdziwego zdarzenia.
Pozdrawiam
yachu4
Lepiej być znanym pijakiem, niż anonimowym alkoholikiem.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości