Wirtualny toast III

Wolna strefa o wszystkim i o niczym
Awatar użytkownika
czornulek
101%
101%
Posty: 1065
Rejestracja: 2009-01-04, 17:00
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Post autor: czornulek » 2012-08-15, 19:06

Zdrówko swojskim lagerem, za pogodę w ten weekend :wink:
Nie potrzebuję się dobrze bawić, żeby pić alkohol.

Awatar użytkownika
robol69
90%
90%
Posty: 957
Rejestracja: 2005-12-27, 07:27

Post autor: robol69 » 2012-08-15, 20:49

No to jak lagerem , to ja ze stoutem się dosiądę 8)
Polak potrafi !!!

Awatar użytkownika
wiking
100%
100%
Posty: 1419
Rejestracja: 2011-04-27, 01:52
Lokalizacja: Z międzyświatów

Post autor: wiking » 2012-08-16, 23:04

Dostałem (moja połówka dostała) ostatnio od forumowego kolegi rosolis z kwiatów bzu, właśnie go smakuję i za zdrowie wszystkich obecnych (czorny widzę cię) wznoszę toast.
Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
— Napoleon Bonaparte

Awatar użytkownika
OLO 69
100%
100%
Posty: 1593
Rejestracja: 2009-11-23, 14:01

Post autor: OLO 69 » 2012-08-16, 23:06

Zdrówko żytkiem tegorocznym.
OLO 69

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 6989
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Post autor: magas » 2012-08-16, 23:07

Zdrówko obecnych alkoholem :wink:

Awatar użytkownika
wiking
100%
100%
Posty: 1419
Rejestracja: 2011-04-27, 01:52
Lokalizacja: Z międzyświatów

Post autor: wiking » 2012-08-16, 23:31

Koledzy od jutra znikam na dwa tygodnie, jadę w takie zadupie że nie ma co marzyć o internecie, więc jeszcze raz rosolis :cheers
Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
— Napoleon Bonaparte

Awatar użytkownika
franta
90%
90%
Posty: 804
Rejestracja: 2010-04-25, 13:37

Post autor: franta » 2012-08-16, 23:47

kurcze zazdroszczę ci wikingu tego zadupia , no to zdrówko ale czym? jakoś już się pogubiłem w tych nie wyraźnych smakówkach , no ale za twój spokój niech będzie :cheers
"Inteligentni ludzie są często zmuszeni do picia by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami."
- Ernest Hemingłej-

Awatar użytkownika
klodek4
50%
50%
Posty: 128
Rejestracja: 2011-09-01, 02:37
Lokalizacja: alicante, hiszpania

Post autor: klodek4 » 2012-08-17, 14:18

No to ja się z Wami stukam calvadosikiem już z hiszpańskiej ziemi :D

Kozak Mały
20%
20%
Posty: 27
Rejestracja: 2011-12-04, 18:50

Post autor: Kozak Mały » 2012-08-17, 21:14

Z okazji pierwszego piątku w tym tygodniu zdrowie tu obecnych ubiegłoroczną metaxowatą brendułką

Awatar użytkownika
robol69
90%
90%
Posty: 957
Rejestracja: 2005-12-27, 07:27

Post autor: robol69 » 2012-08-19, 21:16

Zdrowie kolegi wawaldek11 , który dzisiaj
obchodzi urodziny , ciemnym jak smoła porterem.

robol

@wawaldek11
Dzięki za linka :wink:
Polak potrafi !!!

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 6989
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Post autor: magas » 2012-08-19, 21:20

Zdrówko duchem winogrona, do którego właśnie dodaje nalew na dąb amerykański.

Awatar użytkownika
Pietro
101%
101%
Posty: 1145
Rejestracja: 2006-04-05, 21:51

Post autor: Pietro » 2012-08-19, 21:35

@wawaldek, zdrówko rumem :mrgreen:
Ratujmy się, bo trzeźwiejemy :cry:

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 6989
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Post autor: magas » 2012-08-19, 21:41

Kolego wawaldek11, jeszcze raz twoje zdrowie. Uwielbiam mieszać, dolewać, wąchać, to lubię w naszym hobby najbardziej.

bnp

Post autor: bnp » 2012-08-19, 21:52

Pijaki :wink:
Ja siedzę w robocie :(
Ale za 2 h walę 50 ml przepysznego destylatu z mojego domowego piwka, które przepędził @zbyszko.
Poprawie piwkiem :slinka

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 6989
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Post autor: magas » 2012-08-19, 22:01

Tam zaraz pijacy, muszę dolać trochę dębu, bo poszedłem w inny system. Najpierw robię nalew na dąb w butelce 0,25L, ale dębu daje na przypuszczalne 5l. Po miesiącu, gdy dąb puści bardzo dużo, odlewam ten nalew do innej buteleczki, a dąb wsypuje do tych planowanych 5l. Po długim czasie doprawiam tym koncentratem z pierwszego miesiąca jeśli jest taka potrzeba. To zdrówko następną próbką, winogron z marketu trzeba jednak myć przed fermentacją :wink:

Zablokowany

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości