Nowe super Drożdże Coobra 48 Extreme
-
- 50%
- Posty: 106
- Rejestracja: 2009-12-20, 14:08
- Lokalizacja: pomorskie
Smak jak najbardziej wporzo;)
Z tym, że ja robiłem na cukrze, powinieneś mieć lepszy od mojego destylat,
jako, że glukoza daje mniej posmaków bimbrowych.
Zakupiłem jeszcze dwie paki tych extremalnych 'potwórków'- co powinno
być najlepszą rekomendacją uzyskanego w efekcie smaku.
Po przerektyfikowaniu daj znać czy też je tak odebrałeś.
Z tym, że ja robiłem na cukrze, powinieneś mieć lepszy od mojego destylat,
jako, że glukoza daje mniej posmaków bimbrowych.
Zakupiłem jeszcze dwie paki tych extremalnych 'potwórków'- co powinno
być najlepszą rekomendacją uzyskanego w efekcie smaku.
Po przerektyfikowaniu daj znać czy też je tak odebrałeś.
"..wypijesz jedno ,drugie piwo -pojdziesz trochę krzywo...a po gorzale wcale..."
A więc po wszystkim... Co do drożdży to same plusy, na pewno będę z nich korzystał-zrobiłem dość mocny nastaw tylko po to, żeby sprawdzić czy poradzą sobie. Lecz z takiej ilości glukozy 18kg w nastawie 52L całość,Blg -4 po gotowaniu na dwa razy powinienem otrzymać na finiszu około 7L gotowca i było by pięknie, a otrzymałem raptem 4L..... Czyżby PEPES chrzcił glukozę? Przyznam, że nigdy czegoś takiego nie przydarzyło mi się. Wszystko robione powtarzalnie-jedyne co zmieniłem to sposób odbioru który opisuje CK http://www.bimber.info/forum/viewtopic. ... c&start=15 czyżby szybszy odbiór mógłby mieć wpływ na wydajność? smakowanie za tydzień.
Haaa!
@ greg0004
Mój post w linkowanym temacie dawno wygasł, ale wiem na pewno że go przeczytałeś , a tyczył się młodzieży destylacyjnej i odnosił bezpośrednio postu kol. CK.
@ greg0004
Mój post w linkowanym temacie dawno wygasł, ale wiem na pewno że go przeczytałeś , a tyczył się młodzieży destylacyjnej i odnosił bezpośrednio postu kol. CK.
Nie mówię że nie, ale jeżeli napisałby to kol. CK to bym w to wierzył, a tak to proponuję szukać przyczyny gdzie indziej.Czyżby PEPES chrzcił glukozę?
czytam nie pytam
CK i Zbyszko wierzcie mi, że zrobiłem wszystko jak najlepiej potrafię: Za każdym razem było powtarzalnie więc nie ma raczej mowy o błędzie, CK Temp jeśli już skoczyła na 10 półce, to nawet nie o 1/10 st.C -Termometr PAMEL BIG LCD- Następnym razem próba będzie na cukrze. Glukozę mam z firmy w której pracuję, być może do firm gdzie jest przemysł jest inna wysyłka, choć przyznam że pierwszy raz taka moja przypadłość.
Pepees do każdej partii glukozy daje atest na pewno jej nie chrzci, za drogo mogło by to ich kosztować.greg0004 pisze: Czyżby PEPES chrzcił glukozę?.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez starowar, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
www.destylacja.com
www.destylacja.com
-
- 101%
- Posty: 1262
- Rejestracja: 2010-04-05, 00:16
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Gdzieś wystąpił błąd, nie wiem gdzie. Nastaw miał -4Blg więc woda odwarowa zapewne 0. Myślę, że błąd mój polegał na szybszym odebraniu gonu - być może coś źle zrobiłem, bo taki sposób zastosowałem pierwszy raz.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Pirat, łącznie zmieniany 1 raz.
7 dni i -2 blg. Niestety piątki im nie postawie, ale 4+ bo spisały się dobrze, wiadomo, że końcówka jest najtrudniejsza. Dziś sprawdziłem ile blg początkowego ma nastaw i wyszło, że 30 blg.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Spirit, łącznie zmieniany 1 raz.
Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami....
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości