Pigwówka
Witam,
Mój test Pigwówek się zbliża, data jest ustalona na 18 kwietnia, siostra jako pigwo-wodzianka została zakontraktowana Do Komisji w składzie Ja i kolega Zbych dołączył jeszcze Łukasz Gołębiewski. Na dzień dzisiejszy mam u siebie 36 pigwówek, a zapewne w teście będzie uczestniczyło ponad 40, także jest moc!
Pozdrawiam
Czajkus
Mój test Pigwówek się zbliża, data jest ustalona na 18 kwietnia, siostra jako pigwo-wodzianka została zakontraktowana Do Komisji w składzie Ja i kolega Zbych dołączył jeszcze Łukasz Gołębiewski. Na dzień dzisiejszy mam u siebie 36 pigwówek, a zapewne w teście będzie uczestniczyło ponad 40, także jest moc!
Pozdrawiam
Czajkus
Mam już 50 Pigwówek do testu i na kilka jeszcze czekam
http://blog.czajkus.com/blog/2015/04/03 ... k-czesc-1/
http://blog.czajkus.com/blog/2015/04/03 ... k-czesc-1/
-
- 101%
- Posty: 1262
- Rejestracja: 2010-04-05, 00:16
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Mój Test Pigwówek w sobotę.
Chciałbym raz jeszcze podziękować forumowiczom: @radius, @ryba82l @panta_rei, @wawaldek11 i @61stefan1 za przesłane Pigwówki.
W teście będzie uczestniczyło na pewno 60 Pigwówek (Ja mam 57 i kolega Łukasz przywiezie jeszcze 3).
Na tą chwilę mam 29 Pigwówek, które można kupić (choć niektóre dość trudno dostać) i 31 domowych. Mniej więcej 28 jest z Pigwy i 32 z Pigwowca - choć co do nie których są wątpliwości.
Mam zamiar podczas testu kręcić filmiki i robić zdjęcia także wraz z wynikami będzie obszerna relacja.
http://blog.czajkus.com/blog/2015/04/03 ... k-czesc-1/
Pozdrawiam
Czajkus
Chciałbym raz jeszcze podziękować forumowiczom: @radius, @ryba82l @panta_rei, @wawaldek11 i @61stefan1 za przesłane Pigwówki.
W teście będzie uczestniczyło na pewno 60 Pigwówek (Ja mam 57 i kolega Łukasz przywiezie jeszcze 3).
Na tą chwilę mam 29 Pigwówek, które można kupić (choć niektóre dość trudno dostać) i 31 domowych. Mniej więcej 28 jest z Pigwy i 32 z Pigwowca - choć co do nie których są wątpliwości.
Mam zamiar podczas testu kręcić filmiki i robić zdjęcia także wraz z wynikami będzie obszerna relacja.
http://blog.czajkus.com/blog/2015/04/03 ... k-czesc-1/
Pozdrawiam
Czajkus
-
- 101%
- Posty: 1262
- Rejestracja: 2010-04-05, 00:16
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Cześć,
Test miał być w sobotę ale kolega Łukasz z komisji się przeziębił i test został przełożony na niedzielę 26 kwietnia.
Łatwo nie będzie
Wczoraj jeszcze przyszła jedna od @Rajmunda. Kozuba jeszcze może mi wyśle. Piasecki miał przekazać ale nic nie przyszło. Nie mam Kiermusianki i jeszcze takiej jednej. Nalewkę Babuni Pigwową sobie darowałem i Starotoruńską Pigwowo-korzenną? też. Ale za to Łukasz jeszcze ze 3 przywiezie.
http://blog.czajkus.com/blog/2015/04/03 ... k-czesc-1/
Pozdrawiam
Czajkus
Test miał być w sobotę ale kolega Łukasz z komisji się przeziębił i test został przełożony na niedzielę 26 kwietnia.
Łatwo nie będzie
Wczoraj jeszcze przyszła jedna od @Rajmunda. Kozuba jeszcze może mi wyśle. Piasecki miał przekazać ale nic nie przyszło. Nie mam Kiermusianki i jeszcze takiej jednej. Nalewkę Babuni Pigwową sobie darowałem i Starotoruńską Pigwowo-korzenną? też. Ale za to Łukasz jeszcze ze 3 przywiezie.
http://blog.czajkus.com/blog/2015/04/03 ... k-czesc-1/
Pozdrawiam
Czajkus
Witam,
Czas na wyniki Wielkiego Testu Pigwówek
zapraszam
http://blog.czajkus.com/blog/2015/04/29 ... -3-wyniki/
Czajkus
Czas na wyniki Wielkiego Testu Pigwówek
zapraszam
http://blog.czajkus.com/blog/2015/04/29 ... -3-wyniki/
Czajkus
-
- 101%
- Posty: 1262
- Rejestracja: 2010-04-05, 00:16
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Możecie mi podpowiedzieć skąd w pigwówce biorą się egzotyczne i nie tylko aromaty i smaki?
Np.: w aromacie: dębina, sherry, rum; w ustach bardzo słodka – śliwki w czekoladzie. To tylko z jednej A nalewka zrobiona z owoców pigwowca, cukru, spirytusu i wody.
Na podstawie amatorskiej wiedzy mam swoją teorię, ale chciałbym usłyszeć mądre słowo od znawców tematu.
Bo nie przypuszczam, że to tylko poetycka twórczość degustatorów
Np.: w aromacie: dębina, sherry, rum; w ustach bardzo słodka – śliwki w czekoladzie. To tylko z jednej A nalewka zrobiona z owoców pigwowca, cukru, spirytusu i wody.
Na podstawie amatorskiej wiedzy mam swoją teorię, ale chciałbym usłyszeć mądre słowo od znawców tematu.
Bo nie przypuszczam, że to tylko poetycka twórczość degustatorów
Pozdrawiam,
Waldek
Waldek
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 49 gości