Amaretto Disaronno
Amaretto Disaronno
Jest to likier migdałowy o zawartości alkoholu 28%. Likier jest produkowany z 17 wyselekcjonowanych ziół, owoców i pestek moreli. Amaretto ma piękny bursztynowy kolor. Posiada aromat palonych migdałów, zaraz za nim pojawia się słodycz marcepanu a następnie lekki posmak owoców z których przebija się nutka ziół i przypraw. Szukałem wszędzie przepisu brak, tylko to udało mi się znaleźć. Może jest na forum kolega który miał przygodę z amaretto i podzieli się przepisem. Pozdrawiam
Nie potrzebuję się dobrze bawić, żeby pić alkohol.
Witam!
Robiłem na oko,tu masz przepisy i opinie-http://wino.org.pl/forum/viewthread.php ... 906&page=3
Robiłem na oko,tu masz przepisy i opinie-http://wino.org.pl/forum/viewthread.php ... 906&page=3
Znalazłem coś takiego:
Składniki:
1 szklanka spirytusu
1 szklanka przegotowanej wody
1 szklanka cukru
½ szklanki cukru brązowego
2 łyżki posiekanych migdałów
2 łyżeczki posiekanej wanilii
Sposób przyrządzenia:
Wodę doprowadzić do wrzenia, dodać cukier, gotować aż cukier się nie rozpuści, schłodzić. Wszystkie składniki umieścić w słoju, dokładnie zamknąć. Odstawić na 30 dni, kilkakrotnie mieszając. Przefiltrować, przelać do butelki, odstawić na 6 miesięcy.
Szukam jeszcze na włoskich stronach, może się uda znaleźć coś bardziej urozmaiconego
Pozdro
Składniki:
1 szklanka spirytusu
1 szklanka przegotowanej wody
1 szklanka cukru
½ szklanki cukru brązowego
2 łyżki posiekanych migdałów
2 łyżeczki posiekanej wanilii
Sposób przyrządzenia:
Wodę doprowadzić do wrzenia, dodać cukier, gotować aż cukier się nie rozpuści, schłodzić. Wszystkie składniki umieścić w słoju, dokładnie zamknąć. Odstawić na 30 dni, kilkakrotnie mieszając. Przefiltrować, przelać do butelki, odstawić na 6 miesięcy.
Szukam jeszcze na włoskich stronach, może się uda znaleźć coś bardziej urozmaiconego
Pozdro
Nie potrzebuję się dobrze bawić, żeby pić alkohol.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 53 gości