Bąbelki w piwie
Mam podobne podejście do tematu, wszystko wymaga czasu.
No, może nie wszystko.
PS
Rudy. Rims nie skorodował, dużo warek już urodził?
No, może nie wszystko.
PS
Rudy. Rims nie skorodował, dużo warek już urodził?
Ostatnio zmieniony 2010-02-02, 21:12 przez zbynek, łącznie zmieniany 1 raz.
Najgorsza decyzja, to brak decyzji.
- zbynek, pozdrawiam
- zbynek, pozdrawiam
Zbynekk
Rims w tym sezonie ....bezrobotny
Nie zardzewieje wszystko jest z KO i miedzi . Ma zrobione ponad 60 warek działa bez zarzutu .
Mam jeszcze z 15 skrzynek z ubiegłego sezonu .....spożycie spadło a w zasadzie nie spadło tylko przeszedłem na wyższe %
Wes
U mnie było -22 na tarasach jest zawsze parę stopni mniej , więc jestem dobrej myśli , mam nadzieję że nie wymroziło choć ....trochę przeciążyłem krzaki , więc może być różnie .
Chwila prawdy będzie w kwietniu (?)
Winko zapowiada się rewelacyjnie mam prawie 800 l z 2009 r ....więc jakoś przetrzymam
no i beczka Calvadosu i beczka starki .....jakoś damy radę
W końcu człowiek ma tylko jedną wątrobę
Pozdrawiam
Rims w tym sezonie ....bezrobotny
Nie zardzewieje wszystko jest z KO i miedzi . Ma zrobione ponad 60 warek działa bez zarzutu .
Mam jeszcze z 15 skrzynek z ubiegłego sezonu .....spożycie spadło a w zasadzie nie spadło tylko przeszedłem na wyższe %
Wes
U mnie było -22 na tarasach jest zawsze parę stopni mniej , więc jestem dobrej myśli , mam nadzieję że nie wymroziło choć ....trochę przeciążyłem krzaki , więc może być różnie .
Chwila prawdy będzie w kwietniu (?)
Winko zapowiada się rewelacyjnie mam prawie 800 l z 2009 r ....więc jakoś przetrzymam
no i beczka Calvadosu i beczka starki .....jakoś damy radę
W końcu człowiek ma tylko jedną wątrobę
Pozdrawiam
Rudy
-
- 50%
- Posty: 183
- Rejestracja: 2007-04-03, 16:42
Trochę znajdziesz tu http://www.piwo.org/forum/t2182-referme ... tywa-.html
Albo uśmiechnij się do Kolegi bnp, to on jest prekursorem tej metody.
Albo uśmiechnij się do Kolegi bnp, to on jest prekursorem tej metody.
Najgorsza decyzja, to brak decyzji.
- zbynek, pozdrawiam
- zbynek, pozdrawiam
pisałem już tyle razy ale co tam
zobacz ba 14 stronie http://www.bimber.info/forum/viewtopic. ... torder=asc
suchy lód/śnieg otrzymuję z butli po gaśnicy śniegowej (z syfonem)
jeżeli masz zwykłą butlę to odwracasz ją do góry nogami ( ) aby poszła faza ciekła
CO2 zbieram do płóciennego woreczka ile mi aktualnie potrzeba. suchy lód można kupić w blokach lub granulacie ale szybko sublimuje. Butla wydaje się praktyczniejsza.
do zimnego piwa w butelce po wodzie mineralnej wrzucam w zależności od widzimisię od 6 do 12 g suchego lodu i intensywnie mieszam do całkowitego rozpuszczenia. trzeba uważać by nie przesadzić z ilością bo może być bum
Piwko można spożywać po kilku minutach od zagazowania.
zagazowuje tak winko na szampana oraz cydr
zobacz ba 14 stronie http://www.bimber.info/forum/viewtopic. ... torder=asc
suchy lód/śnieg otrzymuję z butli po gaśnicy śniegowej (z syfonem)
jeżeli masz zwykłą butlę to odwracasz ją do góry nogami ( ) aby poszła faza ciekła
CO2 zbieram do płóciennego woreczka ile mi aktualnie potrzeba. suchy lód można kupić w blokach lub granulacie ale szybko sublimuje. Butla wydaje się praktyczniejsza.
do zimnego piwa w butelce po wodzie mineralnej wrzucam w zależności od widzimisię od 6 do 12 g suchego lodu i intensywnie mieszam do całkowitego rozpuszczenia. trzeba uważać by nie przesadzić z ilością bo może być bum
Piwko można spożywać po kilku minutach od zagazowania.
zagazowuje tak winko na szampana oraz cydr
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 50 gości