Drożdże Fermicru VR 5
Drożdże Fermicru VR 5
Witam - Czy może ktoś ma jakieś doświadczenie z drożdżami o nazwie Fermicru VR5 - firmy Biowin ? Zrobiłem nastaw cukrowy - z dodatkiem koncentratu pomidorowego i dodałem własnie takie drożdze . Nastaw pracuje juz dziesiąty dzień i bardzo ładnie bulgocze . Drozdze te sa bardzo wygodne w użyciu - wystarczy rozpuscić w 100 ml wody o temp około 35 stopni . i po 20 minutach wlewamy do nastawu i gotowe . Nie trzeba nic namnazać ,ani robic żadnych innych kombinacji .
Fermicru VR5 – do win czerwonych, szczególnie trudno fermentujących np.: z aronii. Nadają się do trunków przeznaczonych do wieloletniego leżakowania. Tolerancja na alkohol do ok15%. http://biowin.pl/?bio=1&lang=pol&str=4& ... 4c08bac195
Zrobiłem na tym wino w październiku chodzi do dzisiaj. bukiet i smak wspaniały
Zrobiłem na tym wino w październiku chodzi do dzisiaj. bukiet i smak wspaniały
Robiłem na nich nastaw z rodzynek. Pracowały w porządku,
używałem też do nich pożywki Activit. Nastaw wyszedł mocny, sporo dobroci wyszło.
Aha, pracują też w mocno zacukrzonym nastawie. Taki mi się zrobił na początku
że musiałem później dolewać wody, by cukier został przerobiony,
praca zwalniała od alkoholu.
używałem też do nich pożywki Activit. Nastaw wyszedł mocny, sporo dobroci wyszło.
Aha, pracują też w mocno zacukrzonym nastawie. Taki mi się zrobił na początku
że musiałem później dolewać wody, by cukier został przerobiony,
praca zwalniała od alkoholu.
Pozdrawiam,
Kerry
omnia mea mecum porto
Kerry
omnia mea mecum porto
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 25 gości