Pozdrawiam kolegow kapaczy.
Moje pytanie brzmi czy dobrym pomyslem jest dazeniem do jak najwyzszego stezenia alkoholu w zacierze dodam ze czas niegra najwazniejszej roli a producent nie pochwalil sie co to za drozdze. Winometr pokazal mi ok 20% ale nie jest zbyt dokladny ok 16 l zacieru wyszlo 4l 53% bez przedgonow i pogonow . Nastaw byl przygotowany z 6kg cukru (4+2) przecier+ rodzynki. Destylat bardzo smaczny . Czy przy dazeniu do tak wysokich % nie trace na jakosci destylatu. Zaznaczam ze moja kolumna nie jest dokonczona i robi jako deflagmator ok 120cm zmywaki bez powrotu.
High alcohol wine yeast UK
Im mocniejszy nastaw tym więcej produktów ubocznych.
Optymalna moc nastawu to 14-15%
Optymalna moc nastawu to 14-15%
Pozdrawiam
www.destylacja.com
www.destylacja.com
- TeddyBeers
- 70%
- Posty: 326
- Rejestracja: 2010-11-10, 10:25
- Lokalizacja: UK
Jesli mieszkasz w UK, to fajna beczke tutaj kupisz http://www.dvfuels.co.uk/product.asp?pid=70
Z przesylka za dwie sztuki £28
Z procentami nie przesadzaj.
Najlepiej nie przekraczac 14% i 25'C i dawac o polowe mniej drozdzy.
Nastaw dluzej pracuje, ale przynajmniej jest duzo mniej odpadow.
Z przesylka za dwie sztuki £28
Z procentami nie przesadzaj.
Najlepiej nie przekraczac 14% i 25'C i dawac o polowe mniej drozdzy.
Nastaw dluzej pracuje, ale przynajmniej jest duzo mniej odpadow.
Aabratek, V=50l, ø76mm, H=150cm, sprężynki by karp55, P=4.1kW, 4m karbowanej DN16
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości