Zacier z kukurydzy
Zacier z kukurydzy
Witam wszystkich "Pędziwiatrów"
Zaczynam działać z kukurydzą - ma najwięcej skrobi i co ważne nie rośnie zacier przy fermentacji ( nie ma ryzyka, że wykipi)
Jak na razie zatarłem z enzymkami i hmmm nieźle wyszło 6 kg. + 18 litrów = 21 Blg.
Puściłem drożdżyki i "idzie" jak burza i o dziwo nie rośnie.
Zaczynam działać z kukurydzą - ma najwięcej skrobi i co ważne nie rośnie zacier przy fermentacji ( nie ma ryzyka, że wykipi)
Jak na razie zatarłem z enzymkami i hmmm nieźle wyszło 6 kg. + 18 litrów = 21 Blg.
Puściłem drożdżyki i "idzie" jak burza i o dziwo nie rośnie.
Nie tylko piłem, ale wcześniej zrobiłem (po co bym robił, gdybym nie pił? ). Początkowo nastawiałem się na coś w rodzaju Bourbona (zamierzałem poddać go leżakowaniu z wiórkami), ale życie pokrzyżowało te plany i wtedy piłem (jako czystą wódkę). Wolę żytnią, później pszeniczną, a kukurydzianą ustawiłbym na 3 miejscu.Misza pisze:a_priv pisze: .......Piłeś czy gdybasz? Bo mi (i nie tylko) pasuje.
Oczywiście w stosunku do cukrówek wszystkie 3 są bezkonkurencyjne.
pzdr
Przypomniało mi się, że jakiś czas temu dostałem ofertę od firmy handlującej kukurydzą (skup, sprzedaż). Skupują kukurydzę, sprzedają materiał siewny itp.
W ofercie mają ziarno kukurydzy o dużej wydajności dla gorzelni.
Śmialiśmy się z sąsiadem w jaki sposób mnie wytypowali do wysłania oferty. Muszę poszukać w korespondencji z reklamami, nie zaszkodzi z nimi pogadać, przecież nie ugryzą.
Winiarek
W ofercie mają ziarno kukurydzy o dużej wydajności dla gorzelni.
Śmialiśmy się z sąsiadem w jaki sposób mnie wytypowali do wysłania oferty. Muszę poszukać w korespondencji z reklamami, nie zaszkodzi z nimi pogadać, przecież nie ugryzą.
Winiarek
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości