Chciałbym od razu podziękować dla kolegi AAbratka za udostępnienie swojego pomysłu.
Jest to moja pierwsza konstrukcja ,założyłem więc sobie ,że będę stosował zasadę maksymalnego uproszczenia. Pomyślałem też , że warto pokazać ją jeszcze przed spawaniem. Być może popełniłem jakieś błędy i będzie czas na ich poprawkę.
Chciałbym krok po kroku pokazywać postępy swojej pracy i liczę na uwagi, bardziej doświadczonych kolegów.
Głowica jest wykonana z rury o 70x2mm .
Wymiary : długość 57cm , wysokość 20cm.
Tak ma wyglądać po spawaniu.

Tutaj jest rozłożona na poszczególne elementy.
Do połączenia głowicy z kolumną zastosuję wywijkę.

Tak wygląda powrót. Jest zrobiony z rurki 8x1mm.

A tak odbiór , też jest wykonany z rurki 8x1mm. Nie wiem jeszcze jaki zastosuje zawór.
Skłaniam się do wersji polegającej na zaciskaniu wężyka silikonowego.

Tył wygląda w ten sposób. Wodę będę dostarczał również rurkami 8x1.

Skraplacz wykonany jest z rurki karbowanej polecanej przez kolegę Astemito.
Rurka ma długość 5m ,fi zew. 12mm , fi wew. 8mm, i jest nawinięta na rurze 34x1,5mm o dług. 46cm.

Z powodu bardzo cienkich ścianek rurki karbowanej, łączenia wykonam poprzez lutowanie (miejsca zaznaczyłem je czerwonymi strzałkami).
Górna strzałka pokazuje ,celowe faliste nawinięcie uzwojenia. Ma to na celu zmniejszenie prześwitu oraz wydłużenie drogi dla oparów alkoholu.

To tyle jeśli chodzi o głowicę.
Na kolumnę mam przygotowany dwumetrowy odcinek rury 70x2mm.
Od strony kega mocowanie kolumny będzie wyglądać w ten sposób:

Wypełnienie ma być wykonane z zmywaków "dobry duszek" , które już mam zakupione w odpowiedniej ilości.
Mam, też litr sprężynek z kwasówki kupionych na allegro.
Zastanawiam się czy można łączyć te wypełnienia. A jeżeli można, to gdzie dać te sprężynki na dole, czy na górze?