http://pl.wikipedia.org/wiki/Melasa
Substrat idealnie by się nadawał, dolewasz wody dodajesz drożdży i bulka.
Kolejną zaletą to cena.
Jedyny problem to dostępność

Z tego co powiedział uncle Google to cena raczej nie zachęca,chociaż mogło by wyjśc z tego coś ciekawego.bnp pisze: Kolejną zaletą to cena.
wpisz na stronie tego młyna w w wyszukiwarce słowo cukier, to poznajduje Ci opakowania już od 0,5 kg. 5 kg torby też są w sprzedaży. Jest też inny, trochę droższy gatunek cukru trzcinowego, również, tak jak ten, nie rafinowany, więc jest duża szansa na zrobienie rumu.yaco26 pisze:szkoda tylko ze w workach 50kg
to prawda jednak na pewno nie będzie to rumbnp pisze: @AAbratek
no nie koniecznie na naszych aparatach powstał by zły trunek. Polmos robi kiepską wódę ze zboża a ja z tego samego zboża robię smaczną wódkę oraz starkę.
może być problem gdyż standardowo melasa twardnieje...bnp pisze:Co do składowania to nie będzie problemu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości