Cukier w jabłkach
Cukier w jabłkach
@all
mam szybkie i pilne pytanko
ile objetosciowo (w przyblizeniu ) jest soku w 1kg jablek i jaka ma zawartosc Blg sok?
wybieram sie do grójca i chce tego troche kupic wiec chce zrobic malą kalkulacje opłacalnosci wyjazdu pomijajac wartosci smakowe trunku z produkcji koncowej.
pozdrawiam
mam szybkie i pilne pytanko
ile objetosciowo (w przyblizeniu ) jest soku w 1kg jablek i jaka ma zawartosc Blg sok?
wybieram sie do grójca i chce tego troche kupic wiec chce zrobic malą kalkulacje opłacalnosci wyjazdu pomijajac wartosci smakowe trunku z produkcji koncowej.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2008-12-08, 15:54 przez dastin, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam przyjmij zależności z tej stronki "
http://www.winiarze.pl/index.php?d=arty ... D=5&AID=24
a najlepiej od sprawdzonego Kolegi @ Zbynkkka - napisz do niego na p.w. pomoże i poradzi .
pozdrawiam
98%
http://www.winiarze.pl/index.php?d=arty ... D=5&AID=24
a najlepiej od sprawdzonego Kolegi @ Zbynkkka - napisz do niego na p.w. pomoże i poradzi .
pozdrawiam
98%
Ostatnio zmieniony 2008-12-07, 18:50 przez 98%, łącznie zmieniany 1 raz.
Może to będzie pomocne.
- Załączniki
-
- Nazwa Owocu.doc
- (44.5 KiB) Pobrany 587 razy
Najgorsza decyzja, to brak decyzji.
- zbynek, pozdrawiam
- zbynek, pozdrawiam
@98%
no chyba to nie jakies tam 1 czy 2 zlote wedlug co @zbynekkk napisal bo 1000kg jablek to 150pl to 700 litrow soku
150pln-700 litrow soku(wycisniecie we wlasnym zakresie)
700pln-700 litrow soku(kupionego gotowego)
wiec roznica jak dla mnie dosyc spora , chyba ze ktos w euro zarabia to tak tej roznicy nie czuje.
pozdrawiam
no chyba to nie jakies tam 1 czy 2 zlote wedlug co @zbynekkk napisal bo 1000kg jablek to 150pl to 700 litrow soku
150pln-700 litrow soku(wycisniecie we wlasnym zakresie)
700pln-700 litrow soku(kupionego gotowego)
wiec roznica jak dla mnie dosyc spora , chyba ze ktos w euro zarabia to tak tej roznicy nie czuje.
pozdrawiam
Witam - @Dastin - nie miałem na uwadze takiej ilości - raczej myślałem do 200kg , ale skoro mierzysz już w tonach - to nie hobby tylko "przemysł" i te 550 zł - to koszt Twojej pracy ( ile to czasu aby to skutecznie przerobić ) , Twojej energii , uzysk soku zbliżony to "teoretycznej " nie widzę tony jabłek u siebie na stole i siebie z "kozikiem " .....chyba mi dnia i nocy zabrakło ..... .ale trzeba mieć zacięcie do jabłek
oczywiście i ja bym chętnie zaoszczędził parę stówek - tym bardziej że będę na 100% pewien że to 100% sok a nie rozwodniony sok .....
pozdrawiam
98%
oczywiście i ja bym chętnie zaoszczędził parę stówek - tym bardziej że będę na 100% pewien że to 100% sok a nie rozwodniony sok .....
pozdrawiam
98%
@98%
zawsze mozna sprawdzic blg w soku od nich i w soku swoim oczywiscie z ich jablek i bedzie wiadomo czy robota uczciwa czy zeniona i porownac, a swoja droga to wina nigdy za duzo, nie koniecznie wszystko trzeba doprowadzic do wyzszego %.jak to mowia od nbadwyzki glowa nie boli a jechac 300km bo 200kg to juz wogole porazka jak dla mnie a i w beczki musze zainwestowac,ale mam pytanie czy poddac fermentacji sam sok czy cale moze jabka przemielone??
musze w innym dziale zalozyc temat jak zrobix mixer do jablek bo chyba w tym tyg bede musial go miec zrobiony zeby to wszystko wykonczyc i oczywiscie praske na szybko jakas zrobic.
zawsze mozna sprawdzic blg w soku od nich i w soku swoim oczywiscie z ich jablek i bedzie wiadomo czy robota uczciwa czy zeniona i porownac, a swoja droga to wina nigdy za duzo, nie koniecznie wszystko trzeba doprowadzic do wyzszego %.jak to mowia od nbadwyzki glowa nie boli a jechac 300km bo 200kg to juz wogole porazka jak dla mnie a i w beczki musze zainwestowac,ale mam pytanie czy poddac fermentacji sam sok czy cale moze jabka przemielone??
musze w innym dziale zalozyc temat jak zrobix mixer do jablek bo chyba w tym tyg bede musial go miec zrobiony zeby to wszystko wykonczyc i oczywiscie praske na szybko jakas zrobic.
Witam @Dastin zdecydowanie pierwsza /początkowa fermentacja w miazdze - oczywiście aby uzyskać maksymalną wydajność + pektopol i depektynizacja .... potem odciśnięcie wytłoków
i właściwa fermentacja - ja tak bym zrobił i robię ..
duży będzie to mikser - coś na wzór betoniarki .oby w okolicy prądu nie zabrakło prądu
pozdrawiam
98%
i właściwa fermentacja - ja tak bym zrobił i robię ..
duży będzie to mikser - coś na wzór betoniarki .oby w okolicy prądu nie zabrakło prądu
pozdrawiam
98%
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości