Przepisy, porady na zaprawianie alkoholu i wyrób nalewek
-
dawid7
- 10%
- Posty: 12
- Rejestracja: 2011-04-17, 17:44
- Lokalizacja: warszawa
Post
autor: dawid7 » 2011-04-28, 13:10
Ostatnio u znajomego piliśmy pieprzówkę. Jego jakis tam znajomy znajomego robił. Ma może ktos z kolegów na taką nalewke przepis? Bylbym wdzięczny:)
Ostatnio zmieniony 2011-04-28, 15:16 przez
dawid7, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawdziwy przyjaciel nie zna ograniczeń on wie tylko że mają je inni.
Prawdziwa dziewczyna nie tylko ma piękne ciało ale piękniejszą od niego duszę.
-
furman
Post
autor: furman » 2011-04-28, 13:51
-
dawid7
- 10%
- Posty: 12
- Rejestracja: 2011-04-17, 17:44
- Lokalizacja: warszawa
Post
autor: dawid7 » 2011-04-28, 15:14
dzięki wielkie. A może ktos już próbował który z tych trzech przepisów jest najlepszy?
Prawdziwy przyjaciel nie zna ograniczeń on wie tylko że mają je inni.
Prawdziwa dziewczyna nie tylko ma piękne ciało ale piękniejszą od niego duszę.
-
furman
Post
autor: furman » 2011-04-28, 15:31
Oba oczywiście zrobiłem i przetestowałem na sobie i znajomych. Było ok. To jest coś co można łatwo zrobić, ale tak naprawdę szału nie ma. Krupnik, Miodowa, Złota mocna - to jest coś.
-
dawid7
- 10%
- Posty: 12
- Rejestracja: 2011-04-17, 17:44
- Lokalizacja: warszawa
Post
autor: dawid7 » 2011-04-28, 15:49
Acha, niewiem mi tamto posmakowało wiec zobacze może coś ciekawego wyjdzie. Dzięki:-)
Prawdziwy przyjaciel nie zna ograniczeń on wie tylko że mają je inni.
Prawdziwa dziewczyna nie tylko ma piękne ciało ale piękniejszą od niego duszę.
-
nikomu nieznany
- 20%
- Posty: 25
- Rejestracja: 2009-10-22, 13:07
Post
autor: nikomu nieznany » 2011-04-29, 20:26
Dobry jest pieprz syczuański. Bardziej aromatyczny
, ale jest mniej pieprzny. Zmieszać można ze zwykłym. Albo w wersji hardkorowej wypalającej dziury w obrusie i robaki w kiszkach z suszonymi ostrymi papryczkami
Przetestowane
-
zbynek
- 101%
- Posty: 2006
- Rejestracja: 2007-07-26, 19:37
Post
autor: zbynek » 2011-04-29, 21:51
To moje kubki smakowe zupełnie inaczej to odbierają, może zdążyły się przyzwyczaić do zwykłego pieprzu.
A tak swoją droga to po pieprzyć to ja se czasami lubię.
Najgorsza decyzja, to brak decyzji.
- zbynek, pozdrawiam
-
wajzer
Post
autor: wajzer » 2011-04-30, 00:56
4L naszego wyrobu 50%
Miód 450g- ja daję lipowy
około 40-60 ziaren pieprzu
Dopełnić do 5L wodą.
Około 3-4 tygodnie i gotowe,chyba że jest koncentrat pieprzowy to do 2 tygodni .
Jest to raczej miodówka z pieprzem ale dobra
-
dawid7
- 10%
- Posty: 12
- Rejestracja: 2011-04-17, 17:44
- Lokalizacja: warszawa
Post
autor: dawid7 » 2011-04-30, 23:16
człowieku jakbym się do 5 litrów dorwał to bym z tydzień z chaty nie wylazł:-P wole mniejsze proporcje
Prawdziwy przyjaciel nie zna ograniczeń on wie tylko że mają je inni.
Prawdziwa dziewczyna nie tylko ma piękne ciało ale piękniejszą od niego duszę.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości