Jaka średnica kolumny
Jaka średnica kolumny
nie moge sie zdecydowac na średnicę kolumny.. wacham się pomiędzy 60mm lub 70mm.. dzisiaj mam dokonać zamówienia więc prosze o szybką rade.. gar to 15-20 litrowy garnek KO do zastosowań ogólno kuchennych, choc w planach jest 30l keg, ale to w wersji wyjazdowej.. narazie montuję maszynę domową, którą zamierzam zasilać zwykłą kuchenką gazową.. planowana wysokość to ok. 80 cm, materiał - szkło
pozdrawiam
pozdrawiam
Czasem delektuję się głupotą własnych myśli:)
- Citizen Kane
- -#Admin
- Kontaktowanie:
- Chemik student
- 70%
pewnie jakieś cudowne wzory potwierdzą te trzydzieści kilka procent i jednocześnie mnie dobiją bo właśnie zamówiłem kolumnę 60mm.. no coż .. potwierdza się prawda, że taniej i szybciej nijak ma sie do wydajnosci i jakości zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
- Chemik student
- 70%
kolumienka już do mnie dotarła i prezentuje się całkiem okazale, niestety nie zmierzyłem wszystkiego dokładnie i pomysł zasilania układu poprzez kuchenkę domową szlag trafił
niom chyba ale nie ma tego złego, ale jak zawsze są pewne ale
mam jeszcze kilka pytań:
- czy keg 50l za ok 60Pln to niezły interes, czy lepiej poszukać jeszcze? z tego co widziałem to spędził na złomie ładnych kilka miechów (mocno przykurzony) i do tego jest pokryty jakims plastikiem (napis głosi że pochodzi z browarów piasta)
- jak wygląda wydajność kolumny dzwonowej.. mam dojście do szklarza, który zaoferował mi kolumienkę dzwonową w (chyba) rozsądnej cenie.. 35PLN za dzwon.. wysokość dowolna, całość bez płaszcza próżniowego, ale na życzenie też może dorobić w rozsądnej cenie.. według niego, przy 20 dzwonach leci juz azeotrop, wydajność w okolicach 0,5l/h.. chciałbym potwierdzić te dane i porównać z "tradycyjną" konstrukcją..
niniejsza kolumna wyglada tak (oczywiście bez płaszcza, machina z lab na moim wydziale )
niom chyba ale nie ma tego złego, ale jak zawsze są pewne ale
mam jeszcze kilka pytań:
- czy keg 50l za ok 60Pln to niezły interes, czy lepiej poszukać jeszcze? z tego co widziałem to spędził na złomie ładnych kilka miechów (mocno przykurzony) i do tego jest pokryty jakims plastikiem (napis głosi że pochodzi z browarów piasta)
- jak wygląda wydajność kolumny dzwonowej.. mam dojście do szklarza, który zaoferował mi kolumienkę dzwonową w (chyba) rozsądnej cenie.. 35PLN za dzwon.. wysokość dowolna, całość bez płaszcza próżniowego, ale na życzenie też może dorobić w rozsądnej cenie.. według niego, przy 20 dzwonach leci juz azeotrop, wydajność w okolicach 0,5l/h.. chciałbym potwierdzić te dane i porównać z "tradycyjną" konstrukcją..
niniejsza kolumna wyglada tak (oczywiście bez płaszcza, machina z lab na moim wydziale )