Fotki w galerii proszę o opinie kolumny

Pytanko do arsen99 i innych kapiących !!! Napisz jak robisz ze nie rozróżniasz od sklepowego mi zawsze pozostaje bimbrowy posmak a robie na gorzelnianych w szklanym gąsiorze i po 2 miesiącach wyszło lux ale czuć że to deptana oczyszczasz chemicznie sodą lub woda utlenioną ?? Gotuję zawsze 2 razy.arsen99 pisze: Co do smaku to uzyskiwałem bardzo dobrej jakości spirytusik, w zasadzie nie różniący sie od sklepowego, no może był tylko smaczniejszy
Pozdrawiam
No i właśnie zaskoczenie - tu się pomyliłeś.Ariush pisze:.... wydajność chłodnicy powinna być wyższa, zwłaszcza że chcę zastosować szklaną Ariush
Dlatego zapytałem o instalację cisnieniową. Przy ciśnieniu atmosferycznym ta wartość to 95,6%AAbratek pisze:greg pisze:...Azeotrop etanolu i wody ma stężenie 95,6% etanolu...Klasycznym przykładem azeotropu jest spirytus rektyfikowany, czyli mieszanina wody z etanolem o stężeniu alkoholu (zależnie od temperatury i ciśnienia) od 95,5% do 97,5%.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość