Regulatory drgranatta
Regulatory drgranatta
Witam wszystkich użytkowników moich regulatorów zarówno tych pierwszych jak i tych najnowszych.
Interesują mnie Wasze opinie oraz proszę o wypowiedzi na temat ich działania.
Czy macie z nimi jakieś problemy a jeśli tak to jakie
Jeżeli natomiast działają dobrze to też proszę o słowo uznania
A może macie jakieś sugestie dotyczące wprowadzenia zmian w budowie lub działaniu automatyki
Korzystając z okazji chciałbym zaprezentować moje najnowsze "dziecko" ale niestety niekomercyjne.
Pozdrawiam
Interesują mnie Wasze opinie oraz proszę o wypowiedzi na temat ich działania.
Czy macie z nimi jakieś problemy a jeśli tak to jakie
Jeżeli natomiast działają dobrze to też proszę o słowo uznania
A może macie jakieś sugestie dotyczące wprowadzenia zmian w budowie lub działaniu automatyki
Korzystając z okazji chciałbym zaprezentować moje najnowsze "dziecko" ale niestety niekomercyjne.
Pozdrawiam
- Citizen Kane
- -#Admin
- Kontaktowanie:
Przez te przełączniki przepływa tylko prąd sterujący rzędu kilkudziesięciu mA mimo, że ich obciążalność wynosi do 6A.
Ten konkretny przełącznik podaje napięcie sterujące na SSR-y. (grzałka 3kW i 1,5kW).
Opis na przełączniku nie jest adekwatny do rzeczywistości, został tylko wykorzystany z części dostarczonych przez zamawiającego.
Lewe położenie przełącznika podaje napięcie na SSR-y z zasilacza a prawe położenie z regulatora temperatury i jest ten układ wykorzystany do wyłączenia grzania po osiągnięciu żądanej temperatury na KEG-u.
Np, raz w momencie rozgrzewania a drugi w momencie kończenia procesu.
Ten konkretny przełącznik podaje napięcie sterujące na SSR-y. (grzałka 3kW i 1,5kW).
Opis na przełączniku nie jest adekwatny do rzeczywistości, został tylko wykorzystany z części dostarczonych przez zamawiającego.
Lewe położenie przełącznika podaje napięcie na SSR-y z zasilacza a prawe położenie z regulatora temperatury i jest ten układ wykorzystany do wyłączenia grzania po osiągnięciu żądanej temperatury na KEG-u.
Np, raz w momencie rozgrzewania a drugi w momencie kończenia procesu.
- Citizen Kane
- -#Admin
- Kontaktowanie:
Moje pytanie wynikało stąd, że znam ten typ włącznika i wiem jakiej maksymalnej wartości zestyk można do niego załadować. Stycznik zaś może być, wcale nie musi, a wszytko zależy od maksymalnego prądu jaki jest w stanie przepuścić włącznik. Bardzo zbliżone wizualnie włączniki są w stanie poradzić sobie z obciążeniem jakie wymagane jest w przeciętnej kolumnie.bolekr pisze:Musi być przez jakiś stycznik czy przekaźnik. Niech fachowiec się wypowie.
Być może są takie przełączniki co przepuszczają prąd rzędu 20A...
Regulator powyżej ładny. Serdecznie polecam Drgranta bo sam mam od niego regulator i działa perfekcyjnie. Wszystko solidnie i bardzo ładnie zrobione. Z nim można bynajmniej się dogadać co się chce a on nam zrobi
Regulator powyżej ładny. Serdecznie polecam Drgranta bo sam mam od niego regulator i działa perfekcyjnie. Wszystko solidnie i bardzo ładnie zrobione. Z nim można bynajmniej się dogadać co się chce a on nam zrobi
Pozdrawiam
Homo sum, humani nil a me alienum puto.
Homo sum, humani nil a me alienum puto.
Oj Doctore, ileż to czasu spędziliśmy na dyskusjach o twoich regulatorach? Posiadam trzy wersje od ciebie i polecam każdą z nich, tym bardziej że w razie czego dajesz natychmiastową pomoc.
Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
— Napoleon Bonaparte
— Napoleon Bonaparte
- Emiel Regis
- 90%