Witam,
Mam dostęp do suchych drożdży piekarniczych (Saccharomyces cerevisiac) Fermipan Red i mam pytanko czy ktoś z Was stosował takie drożdże i ma jakieś sprawdzone przepisy na ilość drożdży do wody i cukru. Dostałem 2 paczki po 500g i chciałbym spróbować na tym zrobić cukrówkę.
Ogólnie drożdże są super do pieczenia chleba i ciast drożdżowych bo pod tym kątem je testowałem wczesniej. Daje się ich mniejsza ilość i pracuja bardzo dobrze. W porównaniu do drożdży "świeżych" mniej jest posmaku drożdżowego w cieście.
Myśle że po powrocie do domu spróbuje poczynić taki nastaw i podziele się doświadczeniem z ich użycia.
Pozdrawiam
Marcin
Suche drożdże piekarnicze (Saccharomyces cerevisiac) Fermip
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości