Instalacja Ojca Dyrektora
- ojciecdyrektor
- 50%
Instalacja Ojca Dyrektora
nareszcie u mnie nastąpił postęp... jest już keg i rureczka Jak wam sie podoba ?
Została przyspawana do nakrętki od kega, dzięki temu przy wlocie utworzył sie ok 2mm rant wewnątrz- znaczy przewężenie. Myślicie że będzie ono odpowiednim oporem dla zmywaków ?
Apropos wie ktoś gdzie w Olsztynie można nabyć ODPOWIEDNIE druciaki ?
Została przyspawana do nakrętki od kega, dzięki temu przy wlocie utworzył sie ok 2mm rant wewnątrz- znaczy przewężenie. Myślicie że będzie ono odpowiednim oporem dla zmywaków ?
Apropos wie ktoś gdzie w Olsztynie można nabyć ODPOWIEDNIE druciaki ?
- ojciecdyrektor
- 50%
rura 2" 150 cm ... głowica wg. znanego wszystkim projektu (poniżej) z tym że rura na chłodnice będzie 80 mm a chlodnica jako podwójna (lub jeśli sie uda potrójna, chociaż nie wiem czy jest sens) spirala...
wszelkie wasze uwagi mile widziane...
wszelkie wasze uwagi mile widziane...
- Załączniki
-
- 1.gif
- (45.34 KiB) Pobrany 480 razy
- Citizen Kane
- -#Admin
- Kontaktowanie:
- ojciecdyrektor
- 50%
Re: Instalacja Ojca Dyrektora
u mnie też jest taki rancik i wstawiam tam kawałek pręta miedzianego fi3mm lub z kwasówki (z elektrody) ,ojciecdyrektor pisze:...2mm rant wewnątrz- znaczy przewężenie. Myślicie że będzie ono odpowiednim oporem dla zmywaków ?
bez spawania
... a Goździkowa przypomina - na ból głowy walnijcie klina !
- ojciecdyrektor
- 50%
AAbratek
też o tym myślałem...
Na ile półek teoretycznych mogę liczyć przy moim typie kolumny ? (2" wypełnienie zmywakami 150 cm i powrót 2/3 ilości flegmy na wypełnienie )
tak mniej więcej ?
[ Dodano: 2007-06-04, 00:51 ]
U mnie przyszedł czas na poszukiwanie zmywaków...
test 1: czas trwania 3 doby
zmywak firmy tesco niby nierdzewny... cena 54 gr
1- 10% k. octowy
2- st. roztwór NaCl
na focie drugiej zmywaki innej dziwnej firmy cena 1,60 szt
1- 10% k. octowy
2- st. roztwór NaCl
3- k. siarkowy
żadnych widocznych zmian poza całkowitym roztworzeniem sie w H2SO4
te chyba będą sie nadawać ? jak myślicie ?
Na kolejnych fotach jeszcze ciepłe rurki... co myślicie o tym sprzęcie ?
[ Dodano: 2007-06-04, 01:13 ]
i jeszcze jedno chociaż aparatura jeszcze nie skończona..
[ Dodano: 2007-06-07, 21:43 ]
co o tym myśleć ?
Po 10 dniach ocet zrobił się brązowy... zmywaki lekko zmatowiały... w roztworze soli brak zmian.
też o tym myślałem...
Na ile półek teoretycznych mogę liczyć przy moim typie kolumny ? (2" wypełnienie zmywakami 150 cm i powrót 2/3 ilości flegmy na wypełnienie )
tak mniej więcej ?
[ Dodano: 2007-06-04, 00:51 ]
U mnie przyszedł czas na poszukiwanie zmywaków...
test 1: czas trwania 3 doby
zmywak firmy tesco niby nierdzewny... cena 54 gr
1- 10% k. octowy
2- st. roztwór NaCl
na focie drugiej zmywaki innej dziwnej firmy cena 1,60 szt
1- 10% k. octowy
2- st. roztwór NaCl
3- k. siarkowy
żadnych widocznych zmian poza całkowitym roztworzeniem sie w H2SO4
te chyba będą sie nadawać ? jak myślicie ?
Na kolejnych fotach jeszcze ciepłe rurki... co myślicie o tym sprzęcie ?
[ Dodano: 2007-06-04, 01:13 ]
i jeszcze jedno chociaż aparatura jeszcze nie skończona..
[ Dodano: 2007-06-07, 21:43 ]
co o tym myśleć ?
Po 10 dniach ocet zrobił się brązowy... zmywaki lekko zmatowiały... w roztworze soli brak zmian.
- Citizen Kane
- -#Admin
- Kontaktowanie:
- ojciecdyrektor
- 50%
Mocowanie rury do kega mam takie jak kolega zaczynajacy post i sprawdza sie juz od ponad roku! Jka znajde chwile czasu napisze jak mam zrobiona glowice!! Albop niehc strace! Poczatkowo mialem chlodnice miedziana w glowic y postawionej pionowo! ostatnimi czasu zakupilem chlodnice nierdzewna i glowice przechylilem! S[isuje si ewysmienicie !! Aha moja rura ma srednice 60.3mm! I napewno zmywaki nie wypadaja! Wiec nei wspawoj kolego zadnych poprzeczek bo nastrecza Ci problemow podczas wyciaganei i wciagania zmywakaow w czasie przegladow okresowych!! Pozdrawiam
-
- 101%
Witam Ojca Dyrektora
Specjalnie dla kolegi zrobiłem test moich ponad rocznych chińskich zmywaków ,które wyglądają jak nowe.Na 5godz. zalałem jeden wiorek kwasem siarkowym 50%.Po ogłędzinach
wiór był czarny i w trzech kawałkach.
Tym sie nie przejmuję .Widocznie zaciery nie sa tak agresywne pomimo ,że do zakwaszania daję ten sam kwas
Pozdrawiam i życzę udanych "wybryków", przy max%
Specjalnie dla kolegi zrobiłem test moich ponad rocznych chińskich zmywaków ,które wyglądają jak nowe.Na 5godz. zalałem jeden wiorek kwasem siarkowym 50%.Po ogłędzinach
wiór był czarny i w trzech kawałkach.
Tym sie nie przejmuję .Widocznie zaciery nie sa tak agresywne pomimo ,że do zakwaszania daję ten sam kwas
Pozdrawiam i życzę udanych "wybryków", przy max%
i nikt nie każe wspawywać:PtasioR pisze:...Wiec nei wspawoj kolego zadnych poprzeczek bo nastrecza Ci problemow podczas wyciaganei i wciagania zmywakaow w czasie przegladow okresowych!!
AAbratek pisze:u mnie też jest taki rancik i wstawiam tam kawałek pręta miedzianego fi3mm lub z kwasówki (z elektrody) ,
bez spawania
... a Goździkowa przypomina - na ból głowy walnijcie klina !
- ojciecdyrektor
- 50%