Masło domowe

Czyli coś na ząb...
lenin
40%
40%
Posty: 81
Rejestracja: 2010-11-06, 15:16
Lokalizacja: z mauzoleum

Post autor: lenin » 2011-10-12, 23:02

Serwatka powstaje z ważenia sera lub odgrzewania twarogu. Przy produkcji masła mamy maślankę.

Awatar użytkownika
franta
90%
90%
Posty: 804
Rejestracja: 2010-04-25, 13:37

Post autor: franta » 2011-10-13, 00:12

Tak sobie czytam te bzdety i wydumki i aż wierzyć się nie chce iż ktoś w to wszystko wieży :lol: :lol: :lol: - :brawo :brawo , jedno z ludowych porzekadeł mówi : " szkoda że ludzka głupota skrzydeł niema , bo jak by miała to dawno by odleciała "
"Inteligentni ludzie są często zmuszeni do picia by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami."
- Ernest Hemingłej-

Awatar użytkownika
xaafuun
80%
80%
Posty: 467
Rejestracja: 2008-12-29, 11:08
Lokalizacja: ja Cię znam ??
Kontaktowanie:

Post autor: xaafuun » 2011-10-29, 14:40

lenin pisze:No i śmietana..., śmietana to jest u nas na wsi, a w sklepie to są pomyje.
Kolego więc tylko śmietana "wiejska" od krówki się nadaje, to wiemy.
A co z mieszczuchami, jak oni mają pseudośmietanę w sklepie?
Jakieś sugestie?

Pozd Rafał

jurii
90%
90%
Posty: 644
Rejestracja: 2010-04-06, 22:55
Lokalizacja: Parczew

Post autor: jurii » 2011-10-29, 19:13

Mlekomat:)

lenin
40%
40%
Posty: 81
Rejestracja: 2010-11-06, 15:16
Lokalizacja: z mauzoleum

Post autor: lenin » 2011-10-30, 20:15

Rozwiązaniem jest zostać wieśniakiem i mieć nabiał od własnej mućki :1st
Dziś zrobiłem test : śmietana sklepowa i robimy masełko > wyszło masło sklepowe, smaczne i fajnie, nie powiem. Ale daleko mu do masła " wiejskiego".
To tak jak nasz wybryk kontra monopolka.

a_smakosz
40%
40%
Posty: 71
Rejestracja: 2009-12-30, 19:56

Post autor: a_smakosz » 2012-05-03, 12:43

To widzę że jestem wród Swoich!

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 56 gości